Obeleženo prvih deset godina rada Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu

Obeleženo prvih deset godina rada Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu

Beograd, 27.decembar 2016. - Danas je u Rektoratu u prisustvu  brojnih zvanica iz poslovne i akademske zajednice, prijatelja i saradnika Centra obeleženo 10 godina rada Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu. Ovom prilikom premijerno je pušten film o Centru, namenjen prvenstveno studentima, budućim korisnicima usluga Centra.

U svečanoj sali prisutnima su se u uvodnom obraćanju obratili prof. dr Nada Kovačević, prorektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Branko Kovačević,  predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta i prof. dr Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta.  Istaknuta je integrativna uloga Centra na Univerzitetu u Beogradu, veliki entuzijazam i posvećenost tima, stručnost  zaposlenih kao i činjenica da je Centar tokom godina bogatio i inovirao svoje programe i da je uvek spreman za partnerstva.

Vladan Živanović, generalni direktor NCR-a i Ksenija Kastratović, HR direktor “METRO Cash & Carry”  govorili su o značaju postojanja Centra iz ugla poslodavca posebno se osvrćući na efikasnost i kreativnost tima Centra, ali i na nove izazove koje donosi dinamično tržište rada. Marko Đuričić, nekadašnji praktikant,  podelio je svoje iskustvo unutar samog Centra gde je imao prilike da uči i raste kao profesionalac i da uvidi značaj timskog duha i inicijative koja po njegovom mišljenju krasi Centar.

Prezentacija o prvih deset godina rada Centra uputila je goste u važna dostignuća Centra. Prisutni su Imali prilike da saznaju da je za deset godina rada Centar radio sa preko 15 hiljada korisnika,   organizovao tri sajma stipendija, realizovao preko 4 hiljade savetovanja, 236 radionica i 120 predavanja na kojima je učestvovalo preko 8 hiljada studenata, ostvario saradnju sa preko 570 poslodavaca,  organizovao 35 poseta kompanijama u kojima je uzelo učešće preko 200 profesionalaca i oko hiljadu studenata, oglasio preko 12 hiljada pozicija za praksu, organizovao praksu u samom Centru za 56 studenata i u svoje aktivnosti uključio 146 studenata - volontera, takođe i da se Centar selio tri puta, koordinirao jedan veliki međunarodni projekat i sa svojim timom dao značajan doprinos sprovođenju Nacionalne Strategije karijernog vođenja i savetovanja, kao i popularizaciji i razvoju ove oblasti u Srbiji.  <pogledajte prezentaciju ovde>

Proslava je nastavljena u prostorijama kluba Univerziteta u pravoj rođendanskoj atmosferi. Gosti su imali priliku da (na zidovima kluba) pogledaju specijalnu izložbu fotografija i materijala koji oslikavaju desetogodišnji rad Centra za razvoj karijere i sete se nekih sjajnih momenata i zajedničkih projekata i programa. Izložba će u narednom periodu biti postavljena kao stalna postavka uz stepenište koje vodi do kancelarije Centra.  

Zahvaljujemo se Poljoprivrednom dobru Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu “Radmilovac”, Vinariji “Jovanović” iz Božurnje, pekari “Domaće kifle” i kompaniji  Coca-Cola Hellenic na podršci u realizaciji ovog događaja. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo i studentima-volonterima Centra koji su svojom vedrinom i podrškom našem timu doprineli fantastičnoj atmosferi.