Саветовање

 

Univerzitet u Beogradu, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata realizuje različite vrste savetovanja za svoje studente i diplomirane studente:

Drop-in savetovanje 

Drop-in ili kratko savetovanje je namenjeno studentima i diplomiranim studentima koji žele da se konsultuju, provere i poboljšaju kvalitet aplikacionih dokumenata za posao, praksu, stipendije kao što su:

  • radna biografija
  • motivaciono pismo,
  • pisma preporuke i dr.

Možete doći svakog radnog dana od 11 do 16 časova bez zakazivanja.  Na savetovanje je potrebno poneti dokument (radnu biografiju, motivaciono pismo...) u štampanoj ili elektronskoj verziji.

Karijerno savetovanje 

Karijerno savetovanje je namenjeno studentima i diplomiranim studentima koji žele da se konsultuju sa savetnikom u vezi sa ličnim razvojem karijere, problemima i izazovima koji ga prate, uz poštovanje privatnosti i poverljivosti. Savetnici za karijeru mogu vam pomoći da dođete do rešenja problema sa kojima se susrećete  kao što su donošenje karijernih odluka, pravljenje karijernog plana, traženje prakse, posla, stipendija i ostalih prilika za usavršavanje.

Karijerno savetovanje traje do sat vremena. Zakazivanje savetovanja je obavezno i vrši se putem FORMULARA

Ukoliko nemate vremena da nas posetite, preporučujemo da pogledate sekciju na našem sajtu Virtuelni savetnik gde možete naći mnoštvo korisnih informacija i saveta za razvoj karijere.

Psihološko savetovanje 

Psihološko savetovanje je namenjeno studentima i diplomiranim studentima koji se tokom studiranja susreću sa različitim problemima i krizama psihološke prirode, kao što su: problemi u učenju i organizaciji vremena, nedostatak radnih navika i samodiscipline, pad motivacije za učenje i studiranje, teškoće u prilagođavanju novim uslovima života, problemi u komunikaciji i međuljudskim odnosima, teškoće u donošenju odluka (usmeravanje daljeg školovanja, izbor zanimanja i sl.), prevelika trema, uznemirenost i strahovi, osećaj nesigurnosti i niskog samopouzdanja, depresivno raspoloženje, izloženost stresnim životnim događajima i sl.

Psihološko savetovanje traje najviše sat vremena. Zakazivanje savetovanja je obavezno i vrši se putem FORMULARA

Onlajn savetovanje

Centar je u skladu sa potrebama studenata omogućio i usluge onlajn savetovanja. Sve tri gorenavedene vrste savetovanja se mogu odigrati onlajn, samo je potrebno da to naglasite u formularu za zakazivanje savetovanja. Nakon dogovorenog termina uz Zoom link možete dobiti savete na teme efikasnog učenja, planiranja vremena, studiranja u inostranstvu, traženja prakse, pisanja CV-a i druge, kontaktirajući nas od kuće, iz studentskog doma ili sa Univerziteta u inostranstvu na kom ste na razmeni.

Zakazivanje savetovanja je obavezno i vrši se putem FORMULARA

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata nije u mogućnosti da pomogne studentima sa ozbiljnim psihičkim tegobama koje zahtevaju medicinsku pomoć. U slučaju ovih tegoba, studenti se obraćaju svom lekaru.