BG Praksa 2019 - rezultati prvog kruga selekcijе

Beograd, 24.5.2019.  - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu danas je završio prvi krug selekcije kandidata za Univerzitetsku radnu praksu u beogradskim javnim, javnim-komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama uprave grada, ustanovama kulture i opštinama koje su učestvovale u ovogodišnjem programu.

Na zajednički objavljenom konkursu učestvovalo je ukupno 13 unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave, 12 gradskih preduzeća, 11 ustanova kulture i 8 gradskih opština i bilo je otvorilo ukupno 145 različitih pozicija za praksu.

Konkurs je bio otvoren od 21. marta do 14. maja 2019. godine za kandidate sa ukupno 25 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Tokom trajanja konkursa pristiglo je ukupno 488 validnih prijava.

Studenti su imali mogućnost da se prijave na više pozicija. Prijave su se obavljale elektronskim putem preko Centra za razvoj karijere koji je administrirao celokupni konkurs i za institucije učesnice izvršio predselekciju prijavljenih kandidata. 

Opšti uslovi konkursa odnosili su se na to da je kandidat sa odgovarajuće obrazovne institucije, što je dokumentovano potvrdom sa fakulteta, kao i da poseduje tražen nivo znanja engleskog jezika i rada na računaru. Svako preduzeće, ustanova, opština i jedinica odredili su specifične uslove koje kandidat treba da zadovoljava da bi se kvalifikovao za određenu poziciju za praksu. 

Želeći da što veći broj institucija dobije praktikante, ali i da uvažimo interesovanje studenata, umesto dosadašnje prakse da preporučujemo kandidate na po jedno mesto, odlučili smo da ih preporučimo na po dva mesta, gde god je to bilo moguće i smisleno. 

Za finalnu selekciju preporučeno je ukupno 213 kandidata, i svakoj instituciji učesnici dostavljena je dokumentacija neophodna za organizaciju intervjua sa kandidatima ili u nekim slučajevima, kandidatom.

Centar za razvoj karijere čestita kandidatima koji su se plasirali u finaliste na našoj listi (koju objavljujemo u prilogu ispod) i koji mogu da očekuju poziv na razgovor iz  preduzeća odnosno organizacija ili ustanova koje će doneti finalnu odluku o izboru kandidata za učešće u ovom programu.

Finalna selekcija kandidata planirana je u periodu od 27. maja do 4. juna, a početak prakse za 17. juni 2019. godine.  Praksa će trajati tri meseca, a studenti će imati neposredno određenog mentora, koji će im biti na raspolaganju tokom celog ciklusa prakse.

                                            PREUZMITE LISTU FINALISTA

Tag: