Dobri rezultati na praksi omogućili zaposlenje u grčkim kompanijama

 

U sredu, 22.juna 2016.godine održana je završna svečanost povodom programa prakse za studente Univerziteta u Beogradu u okviru programa „Grčkom inicijativom do radnog iskustva“. Tom prilikom su studentima uručene potvrde o uspešno obavljenoj praksi u kompanijama članicama Helenskog poslovnog udruženja.

Program je pokrenulo Helensko poslovno udruženje Srbije u saradnji sa Grčkom ambasadom i Univerzitetom u Beogradu – Centrom za razvoj karijere, a u  cilju promocije kompanija - članica i mogućnosti da studenti steknu radno iskustvo i povežu se sa tržištem rada.

Svečanosti su prisustvovali studenti - polaznici programa, predstavnici Grčke ambasade, Helenskog poslovnog udruženja, Univerzitetskog Centra za razvoj karijere i kompanija u kojima je realizovana praksa:  ALPHA BANK, AUTOTECHNIKA (HERTZ), CHIPITA, EUROBANK, JUNIOR, METROPOL PALACE, PIREAUS BANK, VOJVOĐANSKA BANKA.

Sa svakom od navedenih kompanija Univerzitet u Beogradu ima potpisan sporazum o saradnji na polju realizacije studentske prakse, a ovaj program se realizuje drugu godinu za redom. Najveći broj mesta za praksu i ove godine bio je u oblasti  ekonomskih i pravnih nauka, menadžmenta i biznisa,  i elektrotehničkog i računarskog inženjerstva.  

Ove godine ukupno 25 studenta je dobilo priliku da učestvuje u programu i stekne radno iskustvo u struci u periodu od sredine marta do sredine juna. Broj studenata koji su učestvovali veći je u odnosu na prošlu godinu, kada je 17 studenata završilo ovu tromesečnu praksu a dvoje među njima dobilo i ponudu za posao nakon toga. Posle ovogodišnjeg ciklusa prakse, najbolji su dobili i ponude za posao, a četiri osobe su zaposlene i svoje karijere nastaviće u kompanijama Eurobank i Vojvođanska banka.

Ove godine su kompanije članice Helenskog poslovnog udruženja koristile pogodnosti novog portala www.studentskapraksa.com da olakšaju selekciju i regrutaciju kandidata kao i radi obavljanja evaluacije programa. Po dosadašnjim ocenama i studenti i kompanije dobili su visoke ocene jedni od drugih, očekivanja od prakse su u velikoj meri  ispunjena, a sam portal je ocenjen kao veoma korisna alatka za administraciju prijava koja kompanijama pojednostavljuje realizacije studentske prakse.  


foto-galerija