Gostujuće predavanje „Filtracija vazduha – tehnologija od životne važnosti“


 


Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu  poziva studente Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na gostujuće predavanje kompanije EuroCons Group pod nazivom  „Filtracija vazduha – tehnologija od životne važnosti“  koje će se održati u petak 25.novembra 2016. godine sa početkom od 14 časova u Sali 514 na Mašinskom fakultetu.

Studenti će imati priliku da saznaju više o teoriji filtracije vazduha sa primenom u praksi; najnovijim saznanjima o uticaju čestica PM1 na zdravlje ljudi,  novim standardima filtracije vazduha koji će izaći u 2017. godini i razlozima  za uvođenje novih standarda, zatim uticaju  pravilnog izbora filtera na energetske troškove sistema za klimatizaciju – primena LCC softwera, kao i zahtevima standarda EN 13779 IAQ/OAQ. Biće predstavljena tehnologija filtracije vazduha, svetskog lidera u razvoju i proizvodnji filtera za vazduh , švedske kompanije „Camfil“.

Upoznajte predavače:

•  Goran Đurić, dipl. inž.mašinstva, vlasnik i generalni direktor kompanije EuroCons Group od 2003. godine. Do 2003. godine je bio na funkciji Rukovodioca službe održavanja u Hemofarm-u, i tu poziciju je držao 11. godina. Proglašen za studenta generacije na Mašinskom fakultetu 1986. godine.

• Borislav Brzević, dipl.inž.mašinstva,  menadžer prodaje švedske kompanije „Camfil“, sa 15. godišnjim iskustvom u oblasti filtracije vazduha.

• Dragan Damjanić, dipl.menadžer,  rukovodilac  Službe za filtraciju, EuroCons Group, Srbija

• Nebojša Vasilev, dipl.inž.maš., stručni saradnik za filtraciju, EuroCons Group

Cilj predavanjaje da se studenti Mašinskog fakulteta upoznaju sa najsavremenijom tehnologijom filtracije vazduha, koja je veoma važna, kako u životu svakog pojedinca, tako i u industriji, i proizvodnim procesima, a sa kojom se studenti, nakon diplomiranja mogu susresti i u praksi.

Ovo predavanje predstavlja jednu od brojnih edukativnih aktivnosti  koje Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje u saradnji sa predstavnicima privrede a u cilju da studentima i diplomcima Univerziteta u Beogradu pomogne u sticanju dodatnih  znanja i veština i pripremi ih za tržište rada.

Neophodno je poslati svoju prijavu (Ime i prezime, godina studija i smer) na mejl adresu: saradnja@razvojkarijere.bg.ac.rs