GOSTUJUĆE PREDAVANJE u Centru za razvoj karijere: „Kako pokrenuti startap u Beogradu?“ - Bridgeway Company Europe Startup Accelerator

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu  poziva studente i zainteresovane mlade istraživače na predavanje koje će se održati 9.decembra 2016.godine u zgradi Rektorata sa početkom u 12 časova.

Na predavanju “Kako pokrenuti startap”, možete čuti iskrene razgovore o tome kako da započnete svoju kompaniju, razmenu najboljih praksi, strategija i greške koji bi trebalo izbeći od onih koji su ih već pravili. Kako da započnete svoje preduzetničko putovanje? Kako da pronađete talentovane ljude da se priključe vašem timu? Koji su osnovni pravni i finansijski koncepti koje treba da razumete? Kako zaista izgleda napraviti uspešnu kompaniju? Kako poboljšati svoj put uspeha pridruživanjem Startap Acceleratoru?

Saznaćete:

  • Šta razmotriti pre osnivanja kompanije?  
  • Koji su prvi koraci u preduzetničkom putovanju?
  • Koji su pravni i finansijski koncepti koje bi trebalo razumeti?
  • I još...

Predavanje će održati gosti Centra za razvoj karijere Mirko Tadić, Koosnivač i  Jasmina Ristić, Programski Direktor „Bridgeway Company Europe Startup Accelerator“  i  Igor Petrović, vlasnik „PI 314 Consulting“ u okviru redovnih programskih aktivnosti Centra koje se realizuju u saradnji sa predstavnicima privrede i nekadašnjim studentima, a u cilju da se sadašnjim studentima pomogne u sticanju dodatnih  znanja i veština i pripremi za tržište rada.

Predavanje će se održati u učionici u potkrovlju. Zbog ograničenog broja mesta neophodno je poslati kratku prijavu (Ime i prezime, godina studija i smer) na mejl adresu: prijava@razvojkarijere.bg.ac.rs do 7. decembra 2016.godine sa naznakom Prijava za predavanje “Kako pokrenuti startap u Beogradu?” 

O učesnicima:

Mirko Tadić je diplomirao na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Više od jedne decenije bio je naučni saradnik na Katedri za primenjenu fiziku i metrologiju Fizičkog fakulteta. Nakon učestvovanja u brojnim projektima iz oblasti nauke, osnovao je nekoliko startapova. Sa značajnim iskustvom u pokretanju i upravljanju uspešnim preduzećem, osnovao je Brigdeway Startup Accelerator, pomažući novim startapovima da izbegnu greške u ranoj fazi i da postanu uspešne kompanije.

Jasmina Ristić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radeći na ključnim pozicijama marketing sektora u nekoliko vodećih prehrambenih kompanija u Evropi, učestvovala je u izradi brojnih proizvoda, njihovom plasmanu na tržište i postizanju velikog tržišnog uspeha. Sada, na poziciji Programskog direktora u Startap akceleratoru, sa svojim velikim iskustvom u tržišnom pozicioniranju, brend menadžmentu i strateškom razvoju, pomaže mladim preduzetnicima da započnu sopstveni biznis.

Igor Petrović je vlasnik PI 314 Consulting. Diplomirao je na Central European University u Budimpešti i na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Ima više od deset godina iskustva u različitim poslovnim i regionalnim sredinama. Poseduje veliko iskustvo u B2B i B2C prodaji razvijanju dugoročnih odnosa i zadržavanju postojećih klijenata. Igor ima industrijsku ekspertizu u oblasti logistike, roba široke potrošnje i maloprodaje, IT i HR i međunarodno iskustvo u CEMEA regionu.