"Karijerno ćaskanje" u ProCredit banci

06.06.2016. - Univerzitet u Beogradu - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata organizovao je,,Karijerno ćaskanje“ u prostorijama ProCredit banke u petak, 03.06.2016. godine.

Studenti završnih godina i diplomirani svih fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su zainteresovani da grade karijeru u bankarstvu imali su prilike da čuju nešto više o samoj delatnosti i oblastima u kojima ProCredit banka funkcioniše. S tim u vezi, studenti su razgovarali sa zaposlenima koji rade na pozicijama savetnika za klijente, kreditne analize, saradnje sa privredom, kao i sa predstavnicima HR sektora ProCredit banke.

Ovom prilikom učesnici ćaskanja čuli su i nešto više o „ProCredit Entry“ programu koji traje 6 meseci i predstavlja početak profesionalnog angažovanja u ovoj banci. Studentima su se obratili polaznici Entry programa, te je to bila prilika da se iz prve ruke čuje koje su prednosti i izazovi učešća u programu, kako izgleda prijava i proces selekcije, kog su formata predavanja i ispiti, kako izgledaju praktičan rad, putovanja, druženje, timski rad itd.

Cilj „Karijernog ćaskanja“ u ProCredit banci je okupljanje studenta i zaposlenih u neformalnom okruženju kako bi se studentima pružila prilika da se upoznaju sa uspešnima i raspitaju se o funkcionisanju kompanije, uslovima za praksu ili zapošljavanje u njoj, procesu selekcije i svemu ostalom što ih zanima, a nemaju prilike da saznaju sredstvima javnog informisanja.

Neki od komentara studenata o korisnosti „Karijernog ćaskanja“ su:

Najkorisnije je bilo to što sam saznala detalje  kako same ProCredit banke i njenog poslovanja, tako i detaljniji pogled na program mladih bankara.”

“Iskustva ljudi koji su trenutno u ProCredit banci na Entry programu bio je najinteresantniji deo.”

“Mislim da sada bolje mogu da sagledam sopstvena interesovanja u skladu sa informacijama koje sam dobila.”

“Dobila sam potrebne informacije o poslu u banci i bitne smernice za buduću karijeru.”

“Ovo iskustvo će mi pomoći u apliciranju za ovaj program u narednom periodu.”