NASTAVAK STUDIJA I USAVRŠAVANJE Detaljnije

Tema važnosti neformalnog obrazovanja u Srbiji nije toliko zastupljena kao u nekim drugim kulturama.

Zapitajte se koliko puta Vas je neko pitao „Gde volontiraš?“ a koliko puta „Šta studiraš?“.

U američkoj kulturi ali i u nekim evropskim zemljama (primer Skandinavije) se podrazumeva da će srednjoškolka/srednjoškolac (pa i njeni/njegovi roditelji) negde volontirati i na taj način prikupljati bodove za upis na fakultet ali i sticati važno životno iskustvo.

Učestvovanje u razmenama, volontiranje ili učestvovanje u programima razmene kao host porodica, smatra se velikom prednošću i time se na konkursu za upis na fakultet ili na konkursu za posao iskazuje motivisanost, želja za učenjem i napredovanjem i jednom rečju pokazuje spremnost na sticanje novih iskustava.

Poslednjih godina se i u Srbiji pomeraju granice i motivišu učenici da još u srednjim školama pristupe nekoj obuci, programu ili volontiranju.

Nas zanima kakva je situacija na fakultetima.

Koliko Ste sami motivisani a koliko Vas profesori motivišu da proširite svoje vidike?

Ukoliko te zanima ova tema, imaš iskustva u učestvovanju u studentskim programima, obukama, edukacijama, volontiranju ili želiš da stekneš dodatna iskustva i obogatiš sebe na ličnom ili profesionalnom nivou – pridruži nam se 23. juna na onlajn diskusiji preko Zoom-a i podeli iskustvo sa kolegama.

Prijavi se https://forms.office.com/r/KWJd9CBvfr

Radujemo se druženju! :)