Radionica "Merenje demokratije: Kako da koristimo baze podataka o pravima i slobodama?"

Radionica "Merenje demokratije: Kako da koristimo baze podataka o pravima i slobodama?" održaće se u sredu, 17. aprila 2019.godine, u terminu od 11:30 do 13:00h.

Ova radionica prevashodno je namenjena studentima istraživačkog duha, ali i zaposlenima na fakultetima u sastavu Univerziteta u Beogradu. Na radionici će biti predstavljene postojeće i najčešće korišćene javno dostupne onlajn baze podataka za istraživanja u različitim oblastima koje se odnose na bezbednost, sa konkretnim fokusom na baze podataka koje sadrže podatke o različitim pravima i slobodama u svetu danas, kao što su sloboda medija, sloboda na internetu i slično. Učesnici će imati prilike da kroz vežbu isprobaju kako se baze koriste i kako se proverava relevantnost podataka.

Radionicu će držati Ivan Dimitrijević i Ana Paraušić, istraživači u Centru za primenjenu bezbednost na Fakultetu bezbednosti, autori Kataloga baza podataka za istraživanja u oblasti bezbednosti.
Ivan Dimitrijević je asistent i doktorand na Fakultetu bezbednosti u Beogradu, trenutno završava doktorsku disertaciju pod nazivom „Otvoreni izvori podataka kao faktor transformacije obaveštajnog rada“.
Ana Paraušić je istraživač-pripravnik u Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja i doktorand na Fakultetu bezbednosti u Beogradu.

Kako je broj mesta ograničen, prijava je obavezna. Prijava se vrši do 15. aprila u 23:59h.

Tag: