Završen 15. ciklus programa Kadar da budem kadar

Petnaesti ciklus programa Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerzita u Beogradu pod nazivom „Kadar da budem kadar“ uspešno je završen 17. juna u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Tokom nedelju dana studenti su pohađali intenzivne celodnevne treninge tokom kojih su učili,  vežbali i usavršavali neke od najznačajnijih veština potrebnih za rad u skoro bilo kojoj oblasti – veštine komunikacije, timski rad, generisanje ideja, prezentacione veštine kao i proaktivno ponašanje.

Program je započeo treningom „Biram da komuniciram“ koji su vodile Andrijana Aleksić Jevtić i Iva Vidović, HR stručnjaci iz NLB banke. Kroz mnoštvo praktičnih aktivnosti  učesnici su imali priliku da steknu i prošire znanja o verbalnoj, neverbalnoj i poslovnoj komunikaciji, dobili korisne savete i konkretne alate o tome kako mogu da prilagode svoju komunikaciju u različitim situacijama.  

Drugi po redu trening bio je „Timski rad i generisanje ideja“ tokom kojeg su učesnici imali priliku da čuju nešto više o značaju timskog rada,  načinu na koje se ideje mogu generisati u timu, prednostima i slabostima timskog i individualnog rada, ali i da kroz praktične aktivnosti vežbaju  svoje veštine timskog rada i upoznaju raznovrsnost uloga u timu. Trening je vodila je Sara Kovačević iz kompanije Advance Response International.

Trening  “Proaktivnost - put ka promenama” bio je posvećen proaktivnom pristupu u razmišljanju i ponašanju, kako u poslu, tako i u životu uopšte. Kroz diskusiju, vežbe i vođenje Jelene Nenadović iz kompanije Delhaize Srbija, učesnici su dobili inspiraciju ali i primenljive alate kojima mogu da podstiču i održavaju  proaktivnost.

Tokom poslednjeg treninga “Prezentacione veštine” koji je vodio Nikola Veličković, trener u kompaniji GI Group diskutovalo se o elementima uspešnog prezentovanja, javnog nastupa i karakteristikama koje čine dobre govornike. Posebno je značajno bilo to što su se učesnici oprobali u javnom nastupu tako što su na odabranu temu u paru, prezentovali pred grupom, a zatim dobili povratnu informaciju i savete za razvoj prezentacionih veština u budućnosti.

Realizaciju programa podržala je kompanija Nestle, tako da su učesnici tokom radionice uživali u različitim ukusima kafe i čokoladica.

Program "Kadar da budem kadar" predstavlja seriju treninga koje, kao gostujući predavači Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, vode stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa iz vodećih kompanija u Srbiji, a s ciljem unapređenja veština mladih diplomaca i studenata koji žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada. Kroz program je do sad prošlo preko 400 polaznika i preko 60 predavača.