Održano Karijerno ćaskanje u Naučno-tehnološkom parku Beograd

 

Beograd, 12.juli 2019.godine - Danas je u Naučno-tehnološkom parku Beograd realizovan događaj pod nazivom "Karijerno ćaskanje" tokom kog su se studenti družili sa predstavnicima kompanija članica Naučno-tehnološkog parka koji razvijaju inovacije u oblasti informacionih tehnologija i drugih srodnih oblasti.  

Bila je to sjajna prilika da se mladi informišu i čuju savete od zaposlenih u različitim kompanijama, da razjasne nedoumice, da saznaju kakve su  mogućnosti i uslovi za praksu, zaposlenje ili saradnju na projektima.  Inspirativni sagovornici pomogli su im savetima kako da ideje pretoče u inovacije i uputili ih u  specifičnosti razvoja karijere u ovoj dinamičnoj oblasti. 

Sa studentima su razgovarali predstavnici kompanija: Centar za proAktivno delovanje, MDPI, Logic Bgrd, Solenoid Circus, Educated, Brainshuttle, HTEC Group, Box system, kao i zaposleni u Poslovno-tehnološkom inkubatoru tehničkih fakulteta i Univerzitetskom centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. 

Karijernom ćaskanju su se pridružiti i studentski timovi-polaznici aktuelnog letnjeg studentskog startap kampa ParkUP! koji se održava od 10. do 16. jula u NTP-u na Zvezdari.

Svi učesnici Karijernog Ćaskanja dobili su i propusnicu za finalni dan kampa „Demo Day“ kada će studentski timovi ubeđivati žiri da baš njihovo rešenje zavređuje dalji razvoj.

Karijerno ćaskanje u Naučno tehnološkom parku je jedna od aktivnosti koje u saradnji realizuju Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i Poslovno tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u sklopu saradnje koja ima za cilj veću vidljivost i dostupnost kompanija okupljenih u NTP Beograd kao dobre prilike za praksu i prvi posao, ali i njihovu veću uključenost u programe unapređenja zapošljivosti i razvoj preduzetničkih vrednosti studenata i diplomiranih studenata Univerziteta u Beogradu.