Realizovan četvrti trening dan za polaznike letnje škole HR Enter

Beograd, 4. jun 2020. - Danas je Centar za razvoj karijere I savetovanje studenata u saradnji sa organizacijom HR World uspešno realizovao četvrti trening dan u okviru letnje škole HR Enter koju pohađa od 14. maja tridesetak studenata Univerziteta u Beogradu.

Grupa tema o kojima su današnji gosti - predavači govorili nosila je naziv "People Analytics & HR Tech".

Studentima je uvodno predavanje na ovu temu održala Maja Ninković, osnivač organizacije People & Analytics Hub, čiji su članovi - prošlogodišnji učesnici letnje škole HR Enter - takođe na kraju dana predstavili zanimljivo istraživanje koje su realizovali, a tiče se beneficija za IT stručnjake sa fokusom na prostorni HR i Family Friendly koncept.

O zanimanju i oblastima kojima se bavi HR Analytics Manager i kako se "People&Analytics" primenjuje u velikim kompanijama govorila je Ninoslava Petrović iz kompanije Telenor. Zatim je Branko Tadić iz kompanije IBM održao predavanje o prediktivnoj analitici i govorio o sistemima veštačke inteligencije koji su sve prisutniji u oblasti HR-a.

Tokom poslepodnevne sesije studentima su predstavljeni različiti slučajevi primene tehnologije u HR procesima i upoznati su sa nekoliko konkretnih tehnoloških rešenja koja su razvili i razvijaju i dalje domaći preduzetnici i inovatori.

Aleksandra Simović predstavila je aplikaciju "Vacation Tracker", koja olakšava administraciju godišnjih odmora i odsustva zaposlenih. Ivona Krivić prikazala je softver "Improve" koji olakšava merenje angažmana zaposlenih. Dušan Vukanović predstavio je tehnološko rešenje "Benefiti" koje olakšava personalizaciju benefita.

Polaznici su mogli tokom predavanja da postavljaju pitanja i da na njih odmah dobiju sve odgovore. Sve sesije su održane onlajn.

Poslednja sesija imala je posebnu dinamiku, jer su tokom nje još sedam učesnika timski predstavili tok i rezultate istraživanja koje su sproveli u PA Hub-u, ali su takođe i podelili svoje karijerne priče I utiske o programu, što verujemo da je dodatno ohrabrilo polaznike da isprate sa pažnjom ceo program škole do kraja.

Danas će polaznici dobiti da rade novi zadatak - prezentaciju na temu rada na daljinu, što će biti tema narednog meet-up-a sledeće nedelje.

HR Enter je program namenjen studentima završnih godina Univerziteta u Beogradu koji su visoko motivisani da karijeru razviju u oblasti ljudskih resursa. Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju, ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem.

Program HR Enter 2020 trajaće do 26. juna 2020. godine.