Počeo novi ciklus kursa Veštine upravljanja karijerom

U četvrtak, 4. juna, počeo je sa realizacijom novi onlajn ciklus kursa „Veštine upravljanja karijerom“ Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

Za kurs se prijavilo više od 100 studenata različitih fakulteta Univerziteta  u Beogradu koji će tokom narednih pet nedelja na Moodle platformi učiti, istraživati i tražiti odgovore na važna pitanja o upravljanju karijerom – od razumevanja sopstvenih kvaliteta (veština, interesovanja, motivacije), sagledavanja i razumevanja tržišta rada i karijernih opcija,  postavljanja ciljeva do uspešnih strategija predstavljanja poslodavcu u radnoj biografiji ili na intervjuu za posao.

Traje pet nedelja i osmišljen je tako da studenti mogu da mu pristupaju kada i gde njima odgovara. Sastoji se od različitih vežbi, video i audio materijala, zadataka, resursa za čitanje, koji zajedno čine jedinstveni paket čiji je osnovni cilj da studente osposobi za upravljanje karijerom, pripremi za uključivanje u tržište rada i pruži podršku u preuzimanju aktivne uloge u budućem karijernom razvoju.   

Iako je otpočeo sa realizacijom, za kurs je još uvek moguće prijaviti se i to najkasnije do 12. juna putem ovog formulara.

Kurs je koncipirao tim Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, i uspešno se realizuje u “živoj” i onlajn formi od 2015. godine. Namenjen je pre svega studentima završnih godina studija koji žele da spremnije zakorače u novo poglavlje razvoja karijere nakon fakulteta. Više informacija se može naći ovde: www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk.