Realizovano onlajn druženje sa studentima: Kako se predstaviti poslodavcu na najbolji način?


 

Beograd, 16.6.2020. - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu danas je realizovao šesto po redu onlajn druženje sa studentima pod nazivom "Zum kafica - 45 minuta sa karijernim savetnikom na temu kako se predstaviti poslodavcu na najbolji način?"

Izlazeći u susret potrebama studenata, inspirisani pitanjima i predloženim temama koje su tokom prethodnih onlajn druženja studenti dostavljali Centru, odlučili smo da sa studentima ovaj put razgovara Marija Jovanović, karijerna savetnica CzRK i koordinator programa saradnje sa poslodavcima. Kao njen specijalni gost za ovu priliku sa studentima se družila i Nataša Stamenković, HR ekspert i psiholog sa višegodišnjim iskustvom na rukovodećim pozicijama u oblasti ljudskih resursa u velikim kompanijama u Srbiji.

Tridesetak studenata sa različitih fakulteta poslalo je svoja pitanja na ovu temu. Najveći broj njih odnosio se na pripremu za razgovor za posao, ponašanje tokom intervjua, strah i tremu koje često prate kandidate pred susret sa poslodavcem ili tokom razgovora za posao ili praksu.

Onlajn druženje moderirala je Ana Janković Barović, koordinator programa karijerne edukacije Centra za razvoj karijere. 

Marija i Nataša su sa prisutnim studentima podelile brojne savete i trikove za prevazilaženje straha i (često neosnovanih) bojazni vezanih za sopstveno predstavljanje poslodavcu, i u velikoj meri demistifikovale razloge koji stoje iza nekih uobičajenih pitanja ili metoda koje koriste poslodavci prilikom regrutacije i selekcije kandidata.

Studenti su imali puno dodatnih pitanja i ovo se onlajn druženje produžilo za dodatnih 15ak minuta, tokom kojih su se Marija i Nataša smenjivale u pružanju korisnih i konkretnih odgovora svim zainteresovanima. Prema evaluacijama studentata, najviše im se dopalo što su osetili podržavajući stav i razumevanje, kao i to što su dobili korisne savete za čitanje i gledanje po pitanju jačanja samopouzdanja i predstavljanja sebe u najboljem svetlu.

Audio snimak druženja dostupan je na YT kanalu Centra za naknadno slušanje, kao i snimci sa prethodnih susreta.

Na prethodnim zum kaficama bilo je reči o psihološkim izazovima u doba izolacije, razvoju karijere u doba neizvesnosti, pronalaženju i prijavljivanju za studentske prakse, razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja i karijeri u oblasti razvoja Brenda poslodavca.

"Zoom kafica   - 45 minuta sa ... " predstavlja novi  onlajn format programa karijernog vođenja i savetovanja mladih, koji je Centar razvio u želji da ostane dostupan (i na daljinu) svojim starim i novim korisnicima.

Uskoro novi sagovornici i nove teme. Pratite kalendar događaja i priključite se!     

 


Muči vas trema pri predstavljanju na razgovoru za posao ili praksu?

Niste sigurni kako da se pripremite za konkurisanje kod poslodavca?

Pozivamo vas na novo onlajn druženje u utorak 16. juna

Postavite nam pitanje ili dilemu koju imate po pitanju predstavljanja poslodavcu i daćemo vam odgovor ili savet u okviru nove Zum kafice 16.juna sa početkom u 12 časova, tokom koje možete da porazgovarate sa našom karijernom savetnicom Marijom Jovanović.

Marija radi na poziciji koordinatora saradnje sa poslodavcima pri Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i ima više od deset godina radnog iskustva na poslovima karijernog informisanja, savetovanja i povezivanja studenata sa poslovnim svetom.   

Druženje je namenjeno studentima svih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu na svim nivoima studija i onima koji su završili studije u protekle dve godine. 

"Zoom kafica   - 45 minuta sa ... " predstavlja novi  onlajn format programa karijernog vođenja i savetovanja mladih, koji smo razvili u želji da ostanemo dostupni (i na daljinu) svojim starim i novim korisnicima. 

Na prethodnim zum kaficama bilo je reči o psihološkim izazovima u doba izolacije, razvoju karijere u doba neizvesnosti, pronalaženju i prijavljivanju za studentske prakse, razvoju karijere u oblasti društveno odgovornog poslovanja i karijeri u oblasti razvoja Brenda poslodavca. Audio snimci realizovanih razgovora dostupni su na YT kanalu Centra za razvoj karijere. Uskoro novi sagovornici i nove teme.   

Voleli bismo da druženje organizujemo oko pitanja i dilema koja Vas zaokupljuju.   Molimo vas, pošaljite nam svoja pitanja kroz formu za prijavu i pokušaćemo tokom druženja da odgovorimo na što veći broj njih.

Prijavite se na linku: http://skr.rs/9Kh najkasnije do utorka ujutru da bi vam poslali link za pristup.

Budite nam zdravi i vredni.

Tim CzRKa