Uspešno realizovan peti trening dan letnje škole HR ENTER 2020

 
Beograd, 11.6.2020. - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu u saradnji sa organizacijom "HR World" uspešno je realizovao peti trening dan u okviru programa letnje škole ljudskih resursa "HR Enter". 
 
Školu pohađa trisesetak studenata Univerziteta u Beogradu koji su zainteresovani za razvoj karijere u oblasti ljudskih resursa. 
 
Tema današnje serije predavanja i prezentacija HR profesionalaca bila je HR i transformacija.  
 
Na početku dana predavanje pod nazivom "Transformacija kao imperativ" održala je Tatjana Jovanović, direktor HR i organizacije iz kompanije Banca Intesa. Zatim je predavanje o transformaciji na nivou kulture imala Alisa Evsina, HR direktor kompanije NIS. O HR revoluciji i promenama koje HR treba da podrži i povede u svojim kompanijama govorila je Hana Škero Kosić, HR Executive Manager iz kompanije Erste Bank. 
 
Nakon kraće pauze, u poslepodnevnom delu programa polaznicima su predstavljena tri različita slučaja uvođenja inovacija u poslovanje i bilo je reči o iskustvima u implementaciji različitih transformacija sa aspekta angažmana odeljenja ljudskih resursa. 
 
O HR-u kao ključnoj funkciji u procesu sprovođenja promena izlagala je Žaklina Teofilović, HR Direktor iz kompanije MTU Maintenance Serbia. Nove modele rada i jedan projekat promene organizacione strukture predstavila je zatim, Dragica Bojanić, Chief People Officer iz kompanije Trizma. Na kraju dana Ivana Mihajlović, Head of HR iz kompanije Direct Media govorila je studentima o transformaciji mindset-a i intrapreduzetništvu. 
 
Polaznici HR Enter-a imali su tokom ove nedelje drugi meet-up na kom su predstavljali svoje ideje u vezi sa radom na daljinu kroz prezentacije koje su izradili grupno uz podršku mentora iz kompanija učesnica u programu. 
 
HR Enter je program namenjen studentima završnih godina Univerziteta u Beogradu koji su visoko motivisani da karijeru razviju u oblasti ljudskih resursa. Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju, ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem.
 
Program HR Enter 2020 počeo je sa realizacijom 14.maja i trajaće do 26. juna 2020. godine. Realizuje se po treći put za redom, ove godine u potpunosti onlajn.