Uspešno realizovan šesti trening dan letnje škole HR Enter 2020

Beograd, 18. 6. 2020. - Danas je Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u saradnji sa organizacijom "HR World" uspešno realizovao šesti trening dan u okviru letnje škole HR Enter. Za tridesetak studenata sa različitih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu, koji su jednom nedeljno pohađali program od 16.maja, danas je bio poslednji trening dan, ovaj put posvećen u celosti budućnosti HR-a.

Studentima su održali predavanja predstavnici šest kompanija koje u svojim odeljenjima za ljudske resurse intenzivno prate globalne trendove u HR-u i prvi su u primeni nekih od mera i inicijativa, koje su tek u začetku u brojnim kompanijama i organizacijama u Srbiji.

Predavanje pod nazivom "Employee experience" održao je Uroš Mirić, Employer Branding specialist iz kompanije NIS. Dolazeći iz  kompanije koja ima jedan od najvećih HR odeljenja u zemlji, govorio je o neophodnim veštinama ljudi, timovima i procesima koji čine umetnost kreiranja dobrog iskustva zaposlenih. Zatim je Nikola Ilijin, HR menadžer iz kompanije Microsoft održao predavanje "Remote work - upgrade" i govorio o ključnim trendovima koje prati ova kompanija, posebno u oblasti rada na daljinu, o alatima i tehnologijama koje štede vreme, omogućavaju komunikaciju i rad članova tima i timova iz različitih zemalja. Krstinja Šćepanović, izvršni HR direktor iz OTP Banke govorila je na temu "Online onboarding" i predstavila način na koji su se novozaposleni ranije uvodili u posao i način na koji to rade sada, o prednostima i manama ovog rešenja i izazovima koje nosi uvođenje novih rešenja.

U poslepodnevnom delu programa održana su još tri predavanja. Prvo na temu "Family Friendly Enterprise" održala je Milena Rajković, HR Biznis partner kompanije VIP Mobile.   Zatim je predavanje pod nazivom "HR ver 2.0" držala Sanja Nonković, Head of HR iz kompanije Nordeus. Na kraju studenti su pratili predavanje Marine Rakić, HR biznis partner kompanije IBM pod nazivom "Future of HR".  Sve tri predavačice govorile su o najnovijim trendovima u HR-u i bile veoma zainteresovane za pitanja i komentare studenata - polaznika, smatrajući ih faktičkom budućnošću HR-a, uz brojne reči ohrabrenja da nastave u sopstvenom stremljenju da ostvare karijeru u oblasti ljudskih resursa.  

Za razliku od prethodne dve godine, ovogodišnji program HR Enter-a realizovan je prvi put u potpunosti onlajn.

HR Enter je program namenjen studentima završnih godina Univerziteta u Beogradu koji su visoko motivisani da karijeru razviju u oblasti ljudskih resursa. Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju, ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem.