Realizovana 8. Zum kafica - 45 minuta sa Martom Dragojević, savetnicom za strateške komunikacije - Prednosti i mane "freelance" karijere

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu,  na osmom po redu onlajn druženju sa studentima u formatu Zum kafice, 29.juna 2020. godine ugostio je Martu Dragojević, savetnicu za strateške komunikacije, koja je govorila o prednostima i manama „freelance“ karijere, i kroz svoje izlaganje uspešno odgovorila na veliki broj pitanja koja su pristigla od zainteresovanih studenata.

Najveći  broj pitanja ticao se registracije i nalaženja prvog posla putem sajtova kao što su Upwork and Freelancer, obrazovanja potrebnog za uspešno bavljenje freelance poslom, kao i pravne regulative vezane za poziciju „freelancer-a“ (kako se registrovati, na koji način se plaća porez, itd).

Studenti su dobili i nekoliko preporuka za slušanje inspirativnih i poučnih razgovora na sajtu www.ted.com, kao i poziv da se priključe zajednici članova Upwork-a na sajtu https://community.upwork.com/

Moderator Zum kafice bila je Dejana Lazić, direktorka Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Studentima se najviše dopala otvorenost i spremnost gošće da podeli lično iskustvo, kao i korisni saveta od strane osobe koja ima iskustva u polju „freelance“ rada.

"Zoom kafica   - 45 minuta sa ... " predstavlja novi  onlajn  format programa karijernog vođenja i savetovanja mladih.  Audio snimci realizovanih onlajn druženja dostupni su na YT kanalu Centra za naknadno slušanje. Uskoro novi sagovornici i nove teme. Pratite kalendar događaja na našem sajtu.

Audio snimak "kafice" sa Martom možete pronaći na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=xALU4wlh_vg