Realizovana onlajn panel diskusija „Proaktivno o praksi“ na Univerzitetu u Beogradu

Panel diskusija - Proaktivno o praksi, u organizaciji Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, održana je u petak, 10. jula 2020. godine onlajn. 

Skup je otvorio prof. dr Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu, koji je pozdravio paneliste i studente, a moderatorka panel diskusije je bila koordinatorka Centra za razvoj karijere Ana Janković Barović.

Studenti su imali prilike da saznaju kako rade i šta planiraju na polju prakse i regrutacije neke od kompanija koje se nalaze u vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca, po mišljenju studenata.

Panelisti su bili:

  • Nikolina Gajić, Menadžer za regrutaciju i selekciju iz kompanije Delta Holding;
  • Milica Urosević, Organization Development & Employer Branding iz kompanije Coca-Cola Hellenic Bottling Company;
  • Marijana Paunović, HR biznis partner iz kompanije NIS Gazprom Neft i
  • Gordana Panajotović - ICF PCC, Talent Management & Acquisition Head iz kompanije Delhaize Serbia.

Preko 60 studenata Univerziteta u Beogradu aktivno je učestvovalo u diskusiji. Studenti su kao najkorisnije izdvojili podršku i savete, precizne formulacije očekivanja koje kompanije imaju od budućih praktikanata, isticanje važnosti ličnih osobina i  motivacije studenata kao i potrebnih kompetencija koje se „mere“ u selekciji, ali su i presudni tokom  realizacije samog programa prakse i mogućnosti za zapošljavanje. 

Većina studenata je istakla da ih je celokupna diskusija obodrila da budu proaktivniji, a da su inserti iz istraživanja, odnosno slajdovi prikaza uporednih rezultata stavova regrutera i studenata bili dragoceni za “razbijanje“ predrasuda i demistifikaciju samog selekcionog procesa.

Video snimak panela dostupan je za naknadno gledanje na YT kanalu UniCzRKBgd na linku: https://youtu.be/7Jbk8I27TBk

Program ”Proaktivno o … “ otvoren je panel diskusijom o praksama, a od jeseni planiramo nove teme i radujemo se novim panelistima, spremnim da zajedno sa nama budu tu za i uz studente.

Tag: