Prolećni ciklus kursa "Veštine upravljanja karijerom"

 
 
Pozivaju se studenti završnih godina studija na Univerzitetu u Beogradu da pohađaju novi ciklus onlajn kursa „Veštine upravljanja karijerom”, koji organizuje Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata.
 
Ovaj kurs je idealna prilika da:
 
- istražite i prepoznate svoja interesovanja, potrebe, znanja, veštine i sposobnosti, kao i da ih povežete sa zahtevima savremenog tržišta rada;
- razmislite o svojim karijernim ciljevima i kreirate karijerni plan;
- primenite različite metode i strategije traženja posla;
- naučite da koristite različite izvore informacija o savremenom tržištu rada;
- sastavite kvalitetnu prijavu za posao - radnu biografiju i motivaciono pismo;
- naučite kako da se uspešno predstavite poslodavcu na razgovoru za posao ili praksu.
 
Kurs počinje 19. februara na Moodle platformi Univerziteta u Beogradu. 
 
Studenti samostalno prolaze kroz sadržaje i rade na zadacima u vreme kad im najviše odgovara, u okviru povezanih tematskih celina na nedeljnom nivou. U periodu trajanja kursa, polaznici imaju pristup snimljenim predavanjima, zadacima i brojnim materijalima koji će angažovati i unaprediti njihove veštine upravljanja karijerom. Podrška i povratna informacija voditelja kursa je planirana i kroz onlajn konsultacije i onlajn sastanke, a u završnici kursa planirano je okupljanje učesnika u Rektoratu, realizacija jedne radionice i upoznavanje polaznika sa predstavnicima odabranih kompanija sa kojima se realizuje dugogodišnja saradnja.
 
Kurs će se završiti 24. aprila 2024. godine.
 
Glavni cilj kursa jeste pružanje podrške studentima u uspešnom upravljanju svojom karijerom i aktivnom uključivanju na tržište rada.
 
 
Osim osnovnih podataka (ime i prezime, mejl adresa, fakultet...), neophodno je da pošaljete i svoj trenutni CV na čijem usavršavanju ćete raditi tokom kursa.
 
Rok za slanje prijave je 18. februar 2024. 
 

Kurs su osmislile i vode savetnice Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, i u potpunosti je besplatan.

Uspešno pohađanje kursa polaznicima donosi uverenje o pohađanju, dodatne ESPB bodove, kao i upis ove vannastavne aktivnosti u dodatak diplomi.