Radionica CzRK: Istraživanje sopstvenih potencijala u okviru projekta Beogradski Dani inženjera

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu održaće radionicu: "Istraživanje sopstvenih potencijala" u petak, 11.marta 2016 godine na Mašinskom fakultetu u okviru manifestacije "EBEC Beograd - Beogradski dani inženjera" u organizaciji lokalne grupe BEST Beograd. 


Beogradski dani inženjeraEBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) je projekat namenjem studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Učešćem na lokalnoj rundi ovog takmičenja studenti će se nadmetati u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja. Ove godine, deveti put zaredom Dani inženjera se održavaju od 10. do 14. marta na Mašinskom fakultetu.

Studenti će imati priliku da unaprede svoje inženjerske, ali i prezentacione veštine učešćem na brojnim radionicama i treninzima koji se održavaju u sklopu takmičenja.

 

Tim dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu takmičenja u kome studenti rešavaju određeni inženjerski problem konstruisanjem sprave koja vrši zadatu funkciju poput dizalice, katapulta ili muzičkog instrumenta.
Na ovaj način studenti će imati priliku da pokažu svoje znanje, iskažu kreativnost, sposobnost za rad u timu kao i mnoge druge osobine koje krase mladog inženjera.
Studenti se takmiče u timovima od po četri osobe.

 

Studija slučaja (Case Study) omogućava studentima da kroz rešavanje i prezentovanje rešenja određenog tehničkog ili tehničko-menadžerskog problema usavrše svoje veštine, koristeći se prethodnim iskutvom i stečenim znanjem.
Timovi se sastoje od po četri učesnika.

14103659671_382186e001_o

Pobednici na lokalnom nivou, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje će se održati u Podgorici. Potom, pobednici ovog nivoa odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje koje će se ove godine održati u Beogradu.

Na finalnom takmičenju u Rigi, EBEC 2014, takmičari sa Univerziteta u Beogradu zauzeli su treće mesto. Dok su se kolege sa Univerziteta u Novom Sadu na finalnom takmičenju u Portu 2015. godine plasirali na treće mesto u kategoriji Studije Slučaja.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.ebec.BEST.rs ili facebook stranicu EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera.