Poseta kompaniji MANPOWER GROUP

  >>

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata u saradnji sa kompanijom ManpowerGroup organizovao je posetu kompaniji u utorak, 26.4.2016.  za studente Univerziteta u Beogradu. Studenti su imali priliku da kroz interaktivno predavanje saznaju sve o delatnosti kompanije i o procesu regrutacije i selekcije.


Tokom razgovora u neformalnoj atmosferi, studenti su postavljali pitanja i na taj način se upoznali i sa detaljima poput toga šta zaposleni očekuju od praktikanata, koji su to benefiti rada a koji načini napredovanja u kompaniji. Razgovor sa koleginicom koja je uspešno prošla kroz program prakse i nastavila karijeru u Manpowergroup-u posetiocima dao je potpun uvid u program prakse kompanije Manpowergrup.

Po završetku posete, studenti su imali prilike i da po želji ostave svoje radne biografije te su svi bili zadovoljni mogućnošću konkurisanja za praksu.

Komentari studenata pokazali su da je prva saradnja Centra za razvoj karijere i Manpowergroup-a bila i više nego uspešna. Neki od tih komentara su:

Poseta je bila odlična prilika za upoznavanje HR poslovanja.

Najkorisnije je bilo čuti opis procesa selekcije iz prve ruke. Sada bolje razumem koncept HR-a.

Bolji uvid u vršenje selekcije kandidata pomaže da se lakše suočimo sa njima.

Ovo iskustvo ću iskoristiti tako što sada planiram da se prijavim za praksu u ovoj kompaniji.


NAJAVA

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje posetu kompaniji ManpowerGroup za studente završnih godina i diplomirane studente Elektrotehničkog, Matematičkog i Fakulteta organizacionih nauka (informacioni sistemi i tehnologije). Poseta će se održati u utorak, 26.04.2016. u periodu od 10 do 12 časova.

Posetioci će imati prilike da obiđu prostorije kompanije, saznaju više o njenoj delatnosti, o procesu regrutacije i selekcije,  očekivanjima od zaposlenih, kao i benefitima rada u njoj. Takođe, moći će da u neformalnoj atmosferi popričaju sa zaposlenima, postavljaju pitanja i čuju iskustvo mlade osobe koja je uspešno završila praksu i nastavila karijeru u kompaniji.

Kompanija ManpowerGroup sarađuje sa poznatim IT kompanijama i pomaže im da nađu talentovane kandidate za svoje timove zaposlenih. U svom timu za regrutaciju kompanija želi mlade ljude koji završavaju studije ili su diplomirali na fakultetu iz IT oblasti, a koji su zainteresovani da rade u oblasti ljudskih resursa. S obzirom da je broj posetilaca kompaniji ograničen, ovakvi kandidati će imati prednost. Takođe, u toku je prijavljivanje na konkurs za IT Recruitment Internship program, o kojem se detaljnije informacije mogu naći OVDE.

Prijavljivanje za posetu traje do petka, 22.aprila u 14 časova, a obavlja se putem FORMULARA.

Ovo je još jedna u nizu poseta koje Centar za razvoj karijere organizuje u okviru programa “Posete kompanijama – saznajte iz prve ruke”, a koja ima za cilj da pomogne studentima i diplomiranim studentima da saznaju više o tržištu rada i što bolje se na njemu pozicioniraju.