Beogradski sajam zapošljavanja i praksi 18.aprila 2016. godine od 10.00-16.00 časova u Domu omladine Beograda

Beogradski sajam zapošljavanja i praksi održaće se 18.aprila 2016. godine od 10.00-16.00 časova u Domu omladine Beograda. 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata predstaviće ovom prilikom aktuelne konkurse za praksu i posao kod kompanija sa kojima postoji uspostavljena saradnja. 

Ponudu slobodnih poslova predstaviće 80 firmi iz Beograda, kojima je potrebno više od 2.000 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija: menadžera prodaje, operatera na računaru, prevodioca za engleski i italijanski jezik, profesora, proizvodnih radnika, hranitelja, radnika obezbeđenja, vozača, inženjera, prodavaca, pica-majstora, savetnika za osiguranje, mesara, kasira, magacionera, medicinskih sestara i lekara specijalista, baštovana, programera, šivača, vaspitača, pravnika, auto-električara, auto-mehaničara, konobara, kuvara, higijeničara, građevinskih radnika, armirača, tesara, turizmologa...

Neke od kompanija koje će se predstaviti su i Vulkan izdavaštvo,  Er Srbija Ketering, Frikom, Hleb i kifle, Deleze Srbija, Cepter Internešnal, Ernst & Jang, Geosonda i Kopaonik, dok će 4 firme ponuditi i profesionalno usavršavanje kroz stručnu praksu - za 45 nezaposlenih mladih. Svi koji su u potrazi za poslom imaće priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju svoje radne biografije (CV). Na štandu Nacionalne službe moći će da se dobiju informacije o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja, dok će nezaposlenima biti pružena i pomoć u pisanju radne biografije (CV).

U okviru sajma u 12 sati će biti organizovana radionica „Informacijom do cilja“, na kojoj će institucije, članice Saveta za zapošljavanje grada Beograda, prezentovati mere i aktivnosti koje će sprovoditi u ovoj godini u cilju podsticanja zapošljavanja i razvoja privrede.

Organizatori Beogradskog sajma zapošljavanja i praksi su gradski Sekretarijat za privredu, beogradska filijala NSZ, Privredna komora Beograda i Dom omladine Beograda. Zvanično otvaranje sajma je u 11 sati, kada će se prisutnima obratiti predstavnici partnerskih institucija, organizatora manifestacije: gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktor NSZ Zoran Martinović, predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i v.d. direktora Doma omladine Beograda Nenad Dragović.