Održano predavanje “Kako se snaći na prvom radnom mestu” u okviru projekta “Dani prakse” na Fakultetu organizacionih nauka

 

Održano predavanje “Kako se snaći na prvom radnom mestu” u okviru projekta “Dani prakse” na Fakultetu organizacionih nauka

25.04.2016. - Na projektu “Dani prakse” Fakulteta organizacionih nauka u saradnji sa Centrom za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, 20.04.2016. organizovano je predavanje na temu: “Kako se snaći na prvom radnom mestu?”

Učesnici su bili u prilici da saznaju koji su najčešći izazovi koji ih čekaju na prvom poslu, koji su univerzalni principi koje treba poštovati u svakom radnom okruženju, kako ostaviti dobar utisak na kolege i nadređene, zatim da čuju savete o uklapanju u tim, sticanju i unapređivanju radnih navika, novih znanja i veština. Pored toga, bilo je reči i o najčešćim greškama mladih zaposlenih, najčešćim teškoćama sa kojima se suočavaju i načinima da se one prevladaju.

Cilj predavanja je bio da pomogne studentima i diplomiranim studentima da saznaju više o tome šta se očekuje od njih na prvom poslu, kako da se bolje snađu na tržištu rada i uspešno pozicioniraju.

Nakon predavanja, učesnici su bili veoma zadovoljni i ocenili predavanje visokim ocenama.

Neki od njihovih komentara su:

Svaki student sa bilo kog fakulteta bi trebalo da poseti ovo predavanje. Jako je korisno!

Veoma korsno predavanje, kratko i jasno sa puno praktičnih saveta.

Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Sviša mi se pristup interakcije sa ostalima.

Jedno od korisnijih predavanja koje sam ikada posetila. Sažeto, konkretno, primenljivo, bez uopštenih priča i samopromocije.

 


NAJAVA:

Predavanje Centra za razvoj karijere u okviru projekta Dani Prakse na FON-u

Na projektu Dani prakse  ove godine će u saradnji sa Centrom za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu biti organizovano predavanje na temu: “Kako se snaći na prvom radnom mestu?”. Predavanje će se održati na Fakultetu organizacionih nauka u sredu, 20. 04.2016. u 15 časova.

Bez obzira na to da li ste upravo završili fakultet ili započinjete posao u nekoj drugoj struci, svaki početak je pomalo zastrašujuć i predstavlja izazov. Kako je posao mnogo više od samog izvršavanja naredbi, kako se svačije radno okruženje razlikuje u zavisnosti od delatnosti i prilagođavanje organizacionoj kulturi može biti znatno teže nego što izgleda, od velike je važnosti unapred se informisati i pripremiti za sve nepredviđene sitaucije.
 
Na predavanju “Kako se snaći na prvom radnom mestu?” učesnici će biti u prlici da saznaju koji su najčešći izazovi koji ih čekaju na prvom poslu, koji su univerzalni principi koje treba poštovati u svakom radnom okruženju, kako ostaviti dobar utisak na kolege i nadređene, zatim da čuju savete o uklapanju u tim, sticanju i unapređivanju radnih navika, novih znanja i veština. Pored toga, biće reči i o najčešćim greškama mladih zaposlenih, najčešćim teškoćama sa kojima se suočavaju i načinima da se one prevladaju.

Ovo predavanje koje Centar za razvoj karijere organizuje, ima za cilj da pomogne studentima i diplomcima da saznaju više o tome šta se očekuje od njih na prvom poslu, kako da se bolje snađu na tržištu rada i uspešno pozicioniraju.

Više informacija na: http://ssfon.rs/predavanje-centra-za-razvoj-karijere-u-okviru-projekta-dani-prakse/

Dobrodošli!