Počela realizacija 10.ciklusa treninga u okviru programa KADAR DA BUDEM KADAR

Beograd, 9.5.2016. – Danas je počela realizacija 10. serije treninga u okviru programa „Kadar da budem kadar“ koji organizuje Univerzitet u Beogradu – Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata. 

Cilj programa “Kadar da budem kadar” je olakšati studentima i diplomiranim studentima izbor poslova koji će odgovarati njihovim sposobnostima i potencijalima, pomoći im da se efikasnije prilagode u promenama koje se dešavaju u svetu modernog poslovanja kao i da razviju proaktivan stav prema ličnoj i profesionalnoj budućnosti, a sa druge strane, omogućiti vodećim kompanijama u zemlji da ostvare kontakt sa vrhunski motivisanim kvalifikovanim mladim ljudima i da pomognu njihovoj tranziciji iz sveta obrazovanja u savremeni svet rada. 

Ovogodišnji, 10.ciklus treninga obuhvatiće radionice i predavanja na sledeće teme: rešavanje konflikata, prezentacione veštine, veštine prodaje, liderstvo, veštine asertivne komunikacije, samouverenost, veštine pozicioniranja u savremenom poslovnom okruženju i profesionalni i lični razvoj u digitalnom svetu.  U programu radionica i predavanja učestvovaće trideset visoko motivisanih studenata završnih godina različitih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu. Studente će tokom nedelju dana veštinama učiti stručnjaci i top menadžment  kompanija “Mol Serbia”, “Hyatt Regency Belgrade”, “Telenor”, “Stanton Chase”, “Advance Response International”, “HRD Pro Consulting” i "East Point Holding". Realizaciju ovogodišnjeg ciklusa radionica i predavanja podržali su kompanija "Coca-Cola Hellenic" i Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu, gde su se održavale radionice i predavanja.

Ciklus treninga počeo je radionicom na temu rešavanje konflikata koji je vodila Marina Petruševski iz kompanije “Advance Response International”.  

Studenti su tokom ove radionice imali prilike da se prvenstveno upoznaju sa pojmom konflikta, njegovim pozitivnim stranama i fazama u procesu njegovog rešavanja. Kroz vežbe i interaktivno predavanje naučili su koje vrste rešavanja konflikata postoje, kao i u kojim situacijama je koje rešenje najpogodnije.

Neki od komentara studenata nakon ove radionice su sledeći:

Predavač je bio izuzetno pripremljen i temu je detaljno obradio sa mnoštvom primera što je dodatno pomoglo njenom razumevanju.

Odlično predavanje, odličan odnos predavanja, interaktivne komunikacije i vežbi.

Više informacija o programu potražite na http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/kdbk-maj-2016