ZAVRŠEN PRVI KRUG SELEKCIJE KANDIDATA ZA PROGRAM BGPRAKSA 2016

Beograd, 5.5.2016. - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu danas je završio prvi krug selekcije kandidata za Univerzitetsku radnu praksu u beogradskim javnim, javnim-komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama uprave grada, ustanovama kulturei opštinama koje su učestvovale u ovogodišnjem programu.

Na zajednički objavljenom konkursu učestvovalo je 14 unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave, 10 gradskih preduzeća, 10 ustanova kulture i 4 gradske opštine. Ukupno je bilo otvoreno 178 mesta za obavljanje prakse, koja će ove godine trajati četiri meseca uz mentorsku podršku za svaku poziciju.

Konkurs je bio otvoren od 23.marta do 13.aprila 2016. godine za kandidate sa ukupno 21 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Tokom ovih dvadeset dva dana na konkurs je pristiglo ukupno 880 prijava.

Najveći broj prijava studenata pristigao je za poziciju praktikanta za poslove komunikacije sa građanima u Službi za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima, poziciju saradnika u oblasti rada sa mladima u Sekretarijatu za sport i  omladinu, kao i za ponuđena mesta u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima i Sekretarijatu za finansije.

Najaktivniji u prijavljivanju su bili studenti Univerziteta u Beogradu sa Ekonomskog, Fakulteta političkih nauka i Građevinskog fakulteta.

Centar za razvoj karijere čestita kandidatima koji su se plasirali u finaliste na našoj listi (koju objavljujemo u prilogu ispod) i koji mogu da očekuju poziv na razgovor iz  preduzeća odnosno organizacije ili ustanove koje će doneti finalnu odluku o izboru kandidata za učešće u ovom programu.

Finalna selekcija kandidata planirana je u periodu od 6.do 16.maja, a početak prakse za 1. juni 2016. godine.  

Praksa će trajati četiri meseca, a studenti će imati neposredno određenog mentora, koji će im biti na raspolaganju tokom celog ciklusa prakse.

SPISAK preporučenih kandidata možete preuzeti OVDE.

Detaljnije informacijena: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa/2016