Realizovana radionica i dva predavanja u okviru programa Kadar da budem kadar

Beograd, 10.5.2016. - Danas su u okviru programa Kadar da budem kadar na Mašinskom fakultetu realizovani dva predavanja i jedna radionica.

Cilj programa “Kadar da budem kadar” je da olakša studentima i diplomiranim studentima izbor poslova koji će odgovarati njihovim sposobnostima i potencijalima, da im pomogne da se efikasnije prilagode u promenama koje se dešavaju u svetu modernog poslovanja kao i da razviju proaktivan stav prema ličnoj i profesionalnoj budućnosti. Sa druge strane, ovaj program omogućava vodećim kompanijama u zemlji da ostvare kontakt sa vrhunski motivisanim kvalifikovanim mladim ljudima i da pomognu njihovoj tranziciji iz sveta obrazovanja u savremeni svet rada.

Studenti su od Tijane Raičević iz kompanije “Telenor” slušali o profesionalnom i ličnom razvoju u digitalnom svetu, o samouverenosti od Zvonka Popovića iz kompanije “HRD Pro Consulting” i o veštinama pozicioniranja u savremenom poslovnom okruženju od Miloša Tucakovića iz kompanije “Stanton Chase”.

Ove radionice i predavanje donele su studentima nove informacije o celoživotnom učenju, radu na sebi i načinu pozicioniranja u poslovnom svetu. Slušali su o promenama u poslovnom i digitalnom svetu, o načinima na koje se te promene mogu uklopiti i iskoristiti u cilju ličnog i profesionalnog razvoja. Takođe, kako je važna komponenta u postizanju uspeha rad na razvoju samopouzdanja, ova tema je posebno objašnjena kroz raznovrsne primere uspešnih ljudi. Na kraju dana, studenti su sa fakulteta izašli nadahnuti i spremni da proaktivno deluju po pitanju razvoja svoje karijere i postizanja svojih karijernih ciljeva.

Ova tema je nešto na šta studenti treba da obrate pažnju jer je i te kako bitno biti “open minded” i sve aktivnosti pored fakulteta se cene.
(Radionica Profesionalni i lični razvoj u digitalnom svetu)

Odličan predavač, motiviše učesnike, podstiče na proaktivnost!
(Predavanje Samouverenost)

Odličan predavač, upravo ono što sam želela da čujem, realan i posvećen, odlično prezentuje.
(Predavanje Veštine pozicioniranja u savremenom poslovnom okruženju)

Više informacija na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/kdbk-maj-2016