Realizovan letnji ciklus CzRK radionica

 
Univerzitet u Beogradu, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata organizovao je letnji ciklus radionica u četvrtak, 07.07.2016. godine. Studenti su imali prilike da u jednom danu pohađaju radionice “Učim da učim”, “Upravljanje stresom” i “Pisanje CV-ja i motivacionog pisma”. 
 
Radionicu “Učim da učim” održala je diplomirani andragog Bojana Ljubisavljević, praktikant u Centru za razvoj karijere. Studenti su uz pomoć testa odredili svoj dominantni stil učenja i provežbali različite metode i tehnike učenja koje bi im mogle koristiti u nastavku studiranja. Takođe, naučili su kako da ispralniraju vreme i poboljšaju svoju koncentraciju.Radionicu “Upravljanje stresom” vodila je diplomirani psiholog Milena Vujović, koordinator programa u Centru za razvoj karijere. Učesnici su saznali više o stresu, njegovim izvorima i posledicama, kao i o različitim tehnikama prevladavanja stresa. Takođe, imali su prilike da isprobaju neke od tehnika i izaberu one koje im najviše odgovaraju kako bi bolje upravljali stresom u budućim situacijama.
 
Radionicu “Pisanje CV-ja i motivacionog pisma” održala je diplomirani menadžer bezbednosti Biljana Mikić, praktikant u Centru za razvoj karijere. Na ovoj radionici učesnici su saznali koja su pravila za pisanje radne biografije i motivacionog pisma, koje su najčešće greške i kako da maksimalno istaknu svoje kvalitete u prijavnoj dokumentaciji. 


 
Realizaciju radionica podržala je kompanija “Coca Cola Hellenic” u vidu osvežavajućih napitaka za sve učesnike i voditelje radionica. 
 
O zadovoljstvu učesnika nakon pohađanja ovog ciklusa radionica govore njihovi komentari:
 
“Saznala sam nešto novo o vrstama tehnika učenja i planiram to da iskoristim. Konačno znam da nacrtam mapu uma!”
“Mnogo mi je pomogla ova radionica. Dala mi je uvid u moje stanje.”
“Praktične savete i upute, kao i tehnike koje sam dobio, gledaću da što pre primenim u svakodnevnom životu.”
“Odlično je što nas je radionica sve uključila u temu.”
“Umete da prepoznate šta je to što je potrebno studentima i na jedan lep način to prezentujete kroz ove radionice.”
 
U narednom semestru, od oktobra 2016. godine, Univerzitet u Beogradu, Centar za razvoj karijere planira realizaciju novih ciklusa radionica na različite teme koje su studenti izrazili kao potrebne, poput planiranja vremena, prezentacionih i komunikacijskih veština, pisanja seminarskih radova, studentskog organizovanja, početne orijentacije brucoša na fakultetima i mnogih drugih.
 

 

NAJAVA:

27.06.2016. - Univerzitet u Beogradu, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata organizuje letnji ciklus CzRK radionica u četvrtak, 07.07.2016. u periodu od 10 do 17 časova u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu. Teme radionica su: "Učim da učim", "Upravljanje stresom" i "Pisanje CV-ja i motivacionog pisma". Rok za prijave je 05.07.2016.

Prijavite se za učenje i druženje tokom interaktivnih radionica i pripremite se za jesenje izazove na vreme!

  • Budite efikasniji u sledećoj godini studija – otkrijte koji stilovi učenja vam najviše odgovaraju, kako da poboljšate koncentraciju i upotrebite različite tehnike u odnosu na različite vrste gradiva. Prijavite se za učešće u radionici UČIM DA UČIM, usavršite svoje veštine učenja i poboljšajte rezultate na fakultetu u narednom semestru. Radionica će se održati u periodu od 10 do 12 časova.
  • Ukoliko se pripremate za nove profesionalne izazove, ili vam treba podrška u suočavanju sa problemima i stresnim situacijama, pohađajte radionicu UPRAVLJANJE STRESOM. Imaćete prilike da shvatite kako vaš organizam reaguje na stresne situacije, kako se stres odražava na vaše mišljenje, emocije i ponašanje, a zatim ćete naučiti koji su koraci u upravljanju stresom i kako da, kroz tehnike disanja, opuštanja i vizualizacije svoj organizam dovedete u stanje ravnoteže. Termin za ovu radionicu je od 12:30 do 14:30.
  • Ukoliko nameravate da uskoro konkurišete za praksu, posao ili stipendiju, verovatno znate da je dobra prijava svakako prvi korak. Stoga, pozivamo vas da se prijavite na radionicu PISANJE CV-ja I MOTIVACIONOG PISMA. Saznaćete kako CV treba da izgleda, koje su najčešće greške, šta je važno kod motivacionog pisma, kako da se na papiru predstavite u najboljem svetlu i ostavite utisak koji će vas plasirati u naredni krug selekcije. Ova radionica održaće se u periodu od 15 do 17 časova, a prilikom prijavljivanja poželjno je i da pošaljete svoj CV na pregled na saradnja@razvojkarijere.bg.ac.rs. Na samoj radionici dobićete povratnu informaciju o njegovom kvalitetu i eventualnim greškama. 

Možete se prijaviti za jednu ili više radionica popunjavanjem FORMULARA ZA PRIJAVLJIVANJE. Rok za prijave je 5.7.2016. Prijavljivanje je obavezno, a broj mesta je ograničen. O statusu prijave kandidati će biti obavešteni putem telefona ili elektronske pošte.