Potpisan protokol o saradnji Univerziteta u Beogradu sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

Београд, 12.10.2016. - Ректор Универзитета у Београду академик Владимир Бумбаширевић и Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић потписали су данас протокол о сарадњи којим је омогућена стручна пракса за 412 студената у секторима и органима министарства, јавним предузећима, стручним установама и агенцијама из ресора министарства.


Ректор је нагласио да Универзитет у Београду осим квалитетног образовања настоји да пружи додатну подршку студентима и припреми их за будући позив. Он је подсетио да је из тог разлога 2006. године отворен Центар за развој каријере који има за циљ да студенти стекну одређене вештине и одређена радна искуства. "Центар посредује са компанијама и фирмама да се значајан број студената додатно обучи", рекао је Бумбаширевић.


Министарка је, након потписивања споразума, рекла да је то најбољи начин да студенти осим стеченог знања на факултету добију и праксу, те да се нада да ће студенти у агенцијама, институцијама бити заинтересовани за посао и да ће занимање које су одабрали додатно заволети. "То ће им бити још један факултет и надам се да ће их предузећа у које оду на праксу и задржати", рекла је министарка и додала да се на тај начин стичу практична знања за области за које су се образовали.

 

Студенти ће праксу обављати у наредних годину дана у три различита циклуса и то у првом циклусу од новембра до фебруара, планирано је 135 места.


На праксу се могу пријавити студенти Грађевинског, Саобраћајног, Машинског, Електротехничког, Технолошко - металуршког, Архитектонског, Рударско - геолошког, ФОН-а, Правног али и Физичког, Биолошког, Економског, Филолошког и Факултета безбедности Универзитета у Београду.


Студенти ће праксу обављати у Железницама Србије, Путевима Србије, Аеродрому "Никола Тесла", АиР Србија, Контроли летења Србије и Црне Горе, ЈАТ техника, Институту за путеве, Саобраћајном институту ЦИП, агенцијама и секторима унутар министарства.

 

Конкурс за обављање праксе у првом циклусу биће објављен током дана и трајаће до 1.новембра 2016.године.