ZAVRŠENA BGPRAKSA 2016: SVEČANA DODELA POTVRDA STUDENTIMA - POLAZNICIMA UNIVERZITETSKE RADNE PRAKSE BGPRAKSA

ЗАВРШЕНА БГПРАКСА 2016: СВЕЧАНА ДОДЕЛА ПОТВРДА СТУДЕНТИМА - ПОЛАЗНИЦИМА УНИВЕРЗИТЕТСКЕ РАДНЕ ПРАКСЕ БГПРАКСА

Поводом успешно завршеног програма „БГ ПРАКСА“ - Универзитетска радна пракса у јавним и јавним комуналним предузећима, Управи града Београда, установама културе, општинама Града Београда и Градском Већу, у четвртак, 10. новембра 2016. године са почетком у 14 часова биће организован пријем у Скупштини града, током ког ће студентима бити уручене потрде о обављеној четворомесечној пракси.

Присутнима ће се обратити: градоначелник града Београдам господин Синиша Мали, проректорка за студије и управљање квалитетом Универзитета у Београду Проф. др Нада Ковачевић, члан Градског Већа Драгомир Петронијевић и студенткиња Правног факултета Зора Јовановић , која је обављала праксу у Секретаријату за социјалну заштиту.

Ове године 178 студената имало је прилике да буде ангажовано у бројним институцијама чији је осниовач град Београд. Укупно 9 јавних предузећа, 14 организационих јединица управе града, 10 установа културе и 3 градскe општинe отоврило је своја врата студентима и омогућило им да стичу практична знања, вештине и релевантно радно искуство уз непосредно одређеног ментора из реда запослених.

О задовољству овогодишњим прoграмом праксе можда најбоље сведоче сажете речи једног од 100 ментора укључених у програм . Ова пракса има обострану, симбиотску корист. Колико ментор својим искуством формира и иницира инжењерску клицу у младом стручњаку, толико и сам може да се едукује од младих инжењера. Нарочито, по питањима нових научних приступа и достигнућа која они доносе свежа са факултета, а посебно у примени нових програмских језика и поступака. Наравно, ово важи када су обе стране вољне за ту размену добре енергије, што је случај у овогодишњој БГ пракси” каже Миле Тончев, надзорни орган за инвестиционе радове, ЈКП Погребне услуге и ментор у програму БГ ПРАКСЕ 2016.

Програм Универзитетска радна пракса реализује се седму годину заредом захваљујући успешној сарадњи Универзитета у Београду и Града Београда а осмислио га је Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду, Програм је резултат заједничког настојања  да што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања, и вештине и релевантно радно искуство током студија и тако унапреди своје академско образовање; потребе да се што већем броју младих људи са универзитетском дипломом пружи подршка у професионалном усавршавању, али и препознавање важности идеје да концепт друштвено одговорног пословања постане интегрални део пословних стратегија јавних предузећа у Београду. До сада је кроз програм БГПРАКСА прошло више од 1650 студента са 26 факултета Универзитета у Београду. Факултети Универзитета у Београду препознају БГ праксу као значајну ваннаставну активност која може да се упише у Додатак дипломи и за коју се добијају додатни ЕСПБ бодови или као обавезну стручну праксу која је део студијског програма од школске 2013/2014 године.