POSETA KOMPANIJI PURATOS

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovao je posetu kompaniji Puratos u utorak, 29.novebra 2016.godine u kojoj je učestvovalo 26 studenta završnih godina i diplomaca Poljoprivrednog fakulteta, Tehnološko-Metalurškog fakulteta i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Učesnici posete su imali priliku da upoznaju delatnost i poslovne ciljeve kompanije, saznaju koje su prednosti rada u kompaniji Puratos, kao i da upoznaju politiku zapošljavanja.

U opuštenoj atmosferi koja je vladala tokom posete studenti su upoznali karijerni put zaposlenih u različitim sektorima, od direktora Orfeja Đorđevića sazali da „svi putevi vode u prodaju“, kao i imali priliku da čuju mnoštvo korisnih saveta od iskusnijih koleginica sa Poljoprivrednog i kolega sa Ekonomskog fakulteta, zaposlenih u kompaniji Puratos.

Tokom neformalnijeg dela posete studenti su imali priliku da posete i Inovacioni centar gde su videli različita tehnička pomagala koja se koriste u pekarskoj industriji kao i da degustiraju proizvode koje su zaposleni kompanije Puratos spremili specijalno za tu priliku.

Komentari studenata pokazali su da je saradnja Centra za razvoj karijere i Puratosa, i druga po redu poseta bila i više nego uspešna. Neki od tih komentara su:

-Najkorisnije mi je bilo to što sam saznala iskustva ljudi iz oblasti za koju sam se opredelila.

- Mnogo sam naučila o kompaniji, a i o nekim životnim stvarima koje će mi pomoći u obrazovanju.

- Poseta je bila korisna. Sve pohvale na organiovanju ovakvih vrsa posete. S obzirom da na fakultetimja nemamo priliku da na ovaj način čujemo i saznam nešto novo. Ovo je odlično.

- Utisak je odličan. Veoma dobro organizovana poseta.