Uspešno završen treći ciklus prakse za studente u grčkim kompanijama

Uspešno završen treći ciklus prakse za studente u grčkim kompanijama

U utorak, 27.juna 2017.godine u zgradi Rektorata na Studentskom trgu održana je završna svečanost povodom programa prakse za studente Univerziteta u Beogradu u okviru programa „Grčkom inicijativom do radnog iskustva“.

Program je pokrenulo Helensko poslovno udruženje Srbije u saradnji sa Grčkom ambasadom i Univerzitetom u Beogradu – Centrom za razvoj karijere. Ovogodišnji program prakse uspešno je završilo 26 studenta, koji su stekli radno iskustvo u struci u periodu od sredine marta do sredine juna u sledećim kompanijama - EKO SERBIA, EUROBANK, KLEEMANN LIFTS, OLIMPIA DIJAGNOSTIČKI CENTAR, PIRAEUS BANK, SIAMKO GROUP, VOJVODJANSKA BANKA.

Sa svakom od navedenih kompanija Univerzitet u Beogradu ima potpisan sporazum o saradnji na polju realizacije studentske prakse, a ovaj program se realizuje treću godinu za redom. Najveći broj mesta za praksu i ove godine bio je otvoren za studente Ekonomskog i Fakulteta organizacionih nauka, ali su učešće uzeli i studenti Fakulteta političkih nauka, Saobraćajnog, Mašinskog i Fakulteta bezbednosti.

Na samom početku svečanosti, prisutnim studentima i mentorima obratio se ispred Univerziteta u Beogradu prof.dr Živan Lazović, prorektor za poslovanje i razvoj kadrova koji se srdačno zahvalio Ambasadi Republike Grčke i Helenskom poslovnom udruženju na inicijativi i istakao značaj realizacije ovakvih programa koji studentima pružaju priliku da steknu dodatna praktična znanja i iskustva tokom studija na univerzitetu. Prisutnima su se zatim obratili gospodin Lampis Kounalakis, opunomoćeni ministar za ekonomske i trgovinske poslove iz Odeljenja za ekonomske i trgovinske odnose Ambasade Republike Grčke u Srbiji i gospodin Stefanos Karapetsis, potpredsednik Upravnog odbora Helenskog poslovnog udruženja Srbije. U ime svih praktikanata obratili su se Slobodan Božičković, student Saobraćajnog fakulteta koji je praksu obavljao u kompaniji Eko Serbia i Sanja Mandić, studentkinja Ekonomskog fakulteta koja je svoje iskustvo stekla u Pireus banci. Iskazali su svoje zadovoljstvo ovim programom i kao najbitniju stvar za napredak su naveli pristupačnost i podršku mentora. Na kraju svečanog događaja mentori su dodelili potvrde o uspešno obavljenoj praksi svojim praktikantima.

Kompanije članice Helenskog poslovnog udruženja koristile su i ove godine pogodnosti portala www.studentskapraksa.com da olakšaju selekciju i regrutaciju kandidata. Prema izvršenoj evaluaciji i studenti i kompanije su ocenili visokim ocenama kvalitet prakse, očekivanja od prakse su u velikoj meri  ispunjena, a sam portal je ocenjen kao veoma korisna alatka za administraciju prijava koja kompanijama pojednostavljuje realizaciju studentske prakse.

Kroz ovaj program je do sada prošlo ukupno 67 studenata od kojih su najbolji dobili i ponude za posao. 

Tag: