Poseta kompaniji: Jezički centar "Equilibrio Kids"

 

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovao je posetu Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS u sredu, 15. novembra 2017. godine, u kojoj su učestvovali studenti Filološkog fakulteta, a na opšte zadovoljstvo studentima se u poseti pridružila i profesorka Snežana Milivojević Petrović.

Učesnike posete je najpre pozdravila Jelena Matić, Executive Coordinator Jezičkog Centra , i upoznala ih sa radom Jezičkog centra Equilibrio kids. Nakon toga, od Bojane Đurić, Educational Team Manager and Quality Supervisior saznali su više o specifičnostima rada u jezičkom centru i o veštinama potrebnim za rad sa decom. Bojana je predstavila studentima i Program stručne prakse i mogućnosti koje praksa pruža studentima. Zatim se studentima obratila bivša pratikantkinja Milica Petrović, koja nakon uspešno obavljene prakse trenutno radi kao profesor u Jezičkom centru, i podelila je svoje iskustvo u radu sa najmlađima. Profesorka španskog i engleskog jezika, Milica Obradović, kao iskusni profesor, govorila je o izazovima sa kojima se tokom dugogodišnjeg rada  suočavala, ali i uputila mlađe kolege u tajne rada sa mališanima.

Nakon upoznavanja sa radom  Jezičkog centra EQUILIBRIO KIDS, studenti su imali priliku da obiđu prostorije u kojima se održava nastava, a potom su učestvovali na interaktivnoj radionici tokom koje je tim profesora prikazao osmišljene nastavne aktivnosti i pričao o ulozi profesora u učionici, ističući da profesor treba da bude i animator, vodič, drugar, savetnik, roditelj i motivator. Studenti su nakon toga imali priliku da sami osmisle aktivnosti koje bi deci olakšale učenje, a njihove ideje izazvale su oduševljenje iskusnih profesora Jezičkog centra.

Za kraj druženja, okupljeni u nešto neformalnijoj atmosferi učesnici posete su, uz kafu i kolače razgovarali o mogućnostima prakse i zaposlenja, prednostima rada sa decom, alatima koji su profesorima u učionici dostupne, izazovima sa kojima se profesori suočavaju u radu sa najmađima itd.

Nakon posete, studenti su pozvani da prisustvuju nastavi i „saznaju iz prve ruke“ kako aktivnosti o kojima su tokom posete razgovarali izgledaju u praksi.

Studenti su ocenili posetu kao veoma korisnu, ističući posebno da im je pomogla da se bolje fokusiraju na ono čime žele da se bave u budućnosti i da bolje definišu prioritete. 

Ova poseta realizuje se u okviru programa “Saznajte iz prve ruke” koji Centar za razvoj karijere realizuje dugi niz godina sa ciljem da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima. Cilj je da se na ovaj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština, koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju. 

 

   

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje posetu Jezičkom centru EQUILIBRIO KIDS u sredu, 15. novembra 2017.godine od 12 časova.  Poseta je namenjena studentima završnih godina osnovnih i master studija i diplomiranim studentima Filološkog, Filozofskog i Učiteljskog fakulteta.

Tokom posete, studenti će imati prilike da saznaju iz prve ruke kako funkcioniše jezički centar i upoznaju menadžment i profesore koji realizuju nastavu sa najmlađima. Studenti će imati priliku da saznaju više o specifičnostima rada  u jezičkom centru i veštinama koje su potrebne za rad sa decom, kao i o mogućnostima za pohađanje prakse i zaposlenje.  Nakon ovih kratkih prezentacija, uslediće obilazak prostorija jezičkog centra i radionica koju su zaposleni pripremili za učesnike posete. Za kraj posete, studenti će imati priliku da u nešto neformalnijoj atmosferi porazgovaraju sa zaposlenima i na taj način dobiju odgovore, smernice i savete koji će im pomoći u nastavku građenja karijere.

Mole se zainteresovani da se prijave do 12.novembra 2017. godine u ponoć popunjavanjem formulara na linku: http://skr.rs/TNO

Broj učesnika posete je ograničen. O statusu prijave učesnici će biti obavešteni putem telefona ili elektronske pošte.

Ova poseta realizuje se u okviru programa “Saznajte iz prve ruke” koji Centar za razvoj karijere realizuje dugi niz godina sa ciljem da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima. Cilj je da se na ovaj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština, koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.U programu „Saznajte iz prve ruke“ do sada je učestvovalo preko 40 različitih kompanija koje su ugostile više od 1300 studenata Univerziteta u Beogradu.