Poseta kompaniji EKO SERBIA AD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realizovana poseta kompaniji EKO SERBIA AD Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovao je posetu kompaniji EKO SERBIA AD u sredu 22. novembra 2017. godine. Studenti završnih godina osnovnih i master studija Ekonomskog, Saobraćajnog, Pravnog, Fakulteta organizacionih nauka i Geografskog fakulteta imali su priliku da " Saznaju iz prve ruke " čime se bavi kompanija koja je ove godine proslavila 15.godina rada.

Studentima je dobrodošlicu u ime kompanije EKO SERBIA AD poželeo generalni direktor Vuk Radović, nakon čega je usledilo obraćanje Marija Lukić, PR menadžera koja je govorila studentima o specifičnostima rada kompanije, upoznala studente sa proizvodima i uslugama koje kompanija nudi, kao i predstavila stipendijski program. Nakon gledanja kraćeg korporativnog filma, studenti su od Vere Živković, menadžera za ljudske resurse imali priliku da saznaju više o mogućnostima za praksu, zaposlenje i napredovanje u kompaniji EKO Serbia, kao i društvenoj odgovornosti kompanije.

O svom karijernom putu „od praktikanta do menadžera„ govorio je Miloš Radojičić, a zatim su se studentima obratili i bivši praktikanti, a sada zaposleni u različitim sektorima- Milan Đukić , Dimitrije Ivanović i Jovana Krstić, koji su nesebično delili savete, svoja iskustva, kao i ukazali na važnost proaktivnog stava, razvoja mekih veštima i posebno upornosti i otvorenosti za nova iskustva.

Usledio je nešto neformalniji deo posete, tokom kog su student obišli kancelarije kompanije, upoznali rad svih ostalih odelenja, a zatim i obišli Benzinsku stanicu, da bi druženje sa zaposlenima u kompaniji EKO SERBIA AD nastavili uz okrepljenje u obližnjem kafiću. Studenti su ocenili posetu kao veoma korisnu, ističući da su ima najviše značila iskustva i saveti koje su dobili od zaposlenih, te i da im je poseta pomogla da steknu uvid u rad jedne velike kompanije i saznaju više o mogućnostima konkurisanja za prakse i stipendije.

Ova poseta realizovana je u okviru programa „Saznajte iz prve ruke” koji Centar za razvoj karijere realizuje dugi niz godina sa ciljem da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima. Cilj je da se na ovaj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština, koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju. U programu „Saznajte iz prve ruke“ do sada je učestvovalo preko 40 različitih kompanija koje su ugostile više od 1350 studenata Univerziteta u Beogradu.