Održana panel diskusija „Inovacije — tvoja buduća karijera“

Beograd, 27. 10. 2017. - Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu je u saradnji sa Poslovno-tehnološkim inkubatorom tehničkih fakulteta organizovao Panel diskusiju pod nazivom „Inovacije: Tvoja buduća karijera“ na kojoj su govorili predstavnici kompanija članica Naučno – tehnološkog parka Beograd o svojoj karijeri, radu u oblasti inovacija i svetu tehnološko razvojnih i startap kompanija.  

Na panelu su učestvovali: Veljko Radovanović, direktor, Logik Bgrd, Saša Miličić, direktor, Complus Visual Communication doo, Olgica Mihajlović, HR menadžer, NovelIC, Milica Milutinović, editor, MDPI doo, i Andrijana Predojević, solution developer, Engineering Balkan doo.

Učesnike panela predstavila je Ana Janković Barović, koordinator programa karijernog obrazovanja Centra za razvoj karijere UB, koja je moderirala diskusijom i pitanjima koja su postavljali prisutni.

U prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, koji je podržao realizaciju ove aktivnosti Centra za razvoj karijere, okupilo se više od četrdeset studenata elektrotehnike, računarstva, mašinstva, matematike, biologije, hemije, fizike, geografije, poljoprivrede ali i političkih i organizacionih nauka i drugih. Studenti su iskazali najveću zainteresovanost da dobiju savete za započinjanje sopstvenog biznisa u oblasti tehnoloških inovacija, čuju iskustva panelista koji su prošli put od ideje do inovacije, saznaju na kakvim projektima rade kompanije, ali i da se informišu o detaljima u vezi sa mogućnostima za praksu ili posao u Naučno – tehnološkom parku.

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) je osnovan u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu  u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za transfer znanja, razvoj novih tehnologija i komercijalizaciju inovacija kroz povezivanje privrede i nauke.  U okviru NTP Beograd posluje 57 kompanija (startap i rastućih tehnološko-razvojnih kompanija) u oblasti IT, energetske efikasnosti, IoT, smart cities, poljoprivrede i hrane i industrijske automatizacije i mehatronike.

Trenutno postoji preko 50 otvorenih mesta za pozicije za praksu i posao u jednom broju kompanija članica Naučno – tehnološkog parka Beograd sa kojima je otpočeta saradnja, a u narednom periodu za studente Univerziteta u Beogradu biće omogućeno učešće na još jednom skupu pod nazivom „Karijerno ćaskanje“ na kom će imati priliku da upoznaju još veći broj zaposlenih u razvojno tehnološkim i startap kompanijama i steknu uvid u način rada,  funkcionisanje, kohabitaciju i kolaboraciju u jednom od najzanimljivijih mesta za rad i razvoj novih tehnologija u Beogradu, u blizini Zvezdarske šume – u naučno-tehnološkom parku Beograda.     

Panel diskusija predstavlja početnu stanicu u nizu aktivnosti predviđenih ugovorom o saradnji Univerziteta u Beogradu i Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta, koji je potpisan u septembru ove godine a čiji je predmet, između ostalog, veća vidljivost i otvorenost članica NTP-a za obavljanje stručne prakse studenata, veća dostupnost kao mesto zapošljavanja diplomiranih studenata, kao i veće uključivanje u unapređenje zapošljivosti i razvoj preduzetničkih vrednosti studenata i diplomiranih studenata Univerziteta.

 

 


POZIV STUDENTIMA UNIVERZITETA U BEOGRADU

Vidiš svoju buduću karijeru u razvoju novih tehnologija? Želiš da se informišeš o tome kako je raditi u sektoru inovacija? Zanima te kako izgleda jedan radni dan u timovima za razvoj i istraživanje i kako se nove ideje sprovode u dela?

Pozivamo te na panel diskusiju „Inovacije — tvoja buduća karijera“ koja će se održati u ponedeljak, 27.11.2017. godine sa početkom u 17 časova u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u slušaonici 59 (prizemlje). 

Sa vama će razgovarati predstavnici kompanija članica Naučno-tehnološkog parka Beograd koji će govoriti o izazovima i prednostima rada u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija.

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) je osnovan u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za transfer znanja, razvoj novih tehnologija i komercijalizaciju inovacija kroz povezivanje privrede i nauke.  U okviru NTP Beograd posluje 57 kompanija (startap i rastućih tehnološko-razvojnih kompanija) u oblasti IT, energetske efikasnosti, IoT, smart cities, poljoprivrede i hrane i industrijske automatizacije i mehatronike.

Učesnici Panela:

  • Veljko Radovanović, direktor, Logic Bgrd
  • Saša Miličić, direktor, Complus Visual Communication doo
  • Olgica Mihajlović, HR menadžer, NovelIC       
  • Milica Milutinović, editor, MDPI doo 
  • Andrijana Predojević, solution developer, Engineering Balkan doo

Moderator: Ana Janković Barović, Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu

Istraži sve što te zanima u vezi sa tvojom budućom karijerom,  saznaj razloge zašto je sektor razvoja inovacija mesto za početak tvoje karijere!

Mole se zainteresovani da se prijave do nedelje, 26.11.2017. u ponoć popunjavanjem formulara na linku: https://goo.gl/oTdJv5. Sve prijave će biti automatski prihvaćene.

Dobrodošli!

Panel diskusija predstavlja jednu od aktivnosti predviđenih ugovorom o saradnji Univerziteta u Beogradu i Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta koji je potpisan u septembru ove godine a čiji je predmet, između ostalog, veća vidljivost i otvorenost članica NTP-a za obavljanje stručne prakse studenata, veća dostupnost kao mesto zapošljavanja diplomiranih studenata, kao i veće uključivanje u unapređenje zapošljivosti i razvoj preduzetničkih vrednosti studenata i diplomiranih studenata Univerziteta.

 

FB event: https://www.facebook.com/events/400984727016789/