ZAVRŠEN PRVI KRUG SELEKCIJE KANDIDATA ZA PROGRAM BGPRAKSA 2017

Beograd, 19.5.2017. - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu danas je završio prvi krug selekcije kandidata za Univerzitetsku radnu praksu u beogradskim javnim, javnim-komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama uprave grada, ustanovama kulture i opštinama koje su učestvovale u ovogodišnjem programu.

Na zajednički objavljenom konkursu učestvovalo je 16 unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave, 14 gradskih preduzeća, 11 ustanova kulture i 3 gradske opštine. Ukupno je bilo otvoreno 226 mesta za obavljanje prakse, koja će ove godine trajati tri meseca uz mentorsku podršku za svaku poziciju.

Konkurs je bio otvoren od 23.marta do 17.aprila 2017. godine za kandidate sa ukupno 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu. Tokom ovih dvadeset četiri dana na konkurs je pristiglo ukupno 742 prijave.

Najveći broj prijava studenata pristigao je za poziciju praktikanta za poslove vanrednih situacija u Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, poziciju saradnika na poslovima turizma u Sekretarijatu za privredu, kao i za ponuđena mesta u Kancelariji za mlade i Biblioteci Milutin Bojić.

Najaktivniji u prijavljivanju su bili studenti Univerziteta u Beogradu sa Ekonomskog, Filološkog, Fakulteta političkih nauka i Fakulteta bezbednosti.