Završen dvanaesti ciklus programa "Kadar da budem kadar"

U petak, 15.12. u Rektoratu Univerziteta u Beogradu svečanom dodelom sertifikata uspešno je realizovan još jedan ciklus programa „Kadar da budem kadar“. Dvanaesti po redu ciklus programa „Kadar da budem kadar“ realizovan je u periodu od 11. do 15. decembra.

Trideset studenata različitih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu su tokom protekle nedelje pohađali treninge mekih veština kao što su: komunikacione veštine i konflikti, timski rad i upravljanje vremenom, stejkholder menadžment i prezentacione veštine koje su vodili vrhunski treneri i predavači iz oblasti HR-a. Individualne i grupne vežbe i zadaci, razmena mišljenja, praktične demonstracije bile su prilike za vežbanje i razvoj prekopotrebnih veština studenata koji upravo prave prve korake u prelazu na sledeći stadijum razvoja karijere. Da veštine jesu neophodne, ali ne i dovoljne, učesnici su mogli da čuju na predavanju o važnosti proaktivnog i pozitivnog stava za profesionalni razvoj i uspeh u građenju karijere.

Program je ocenjen najvišim ocenama, a utisci i komentari polaznika su još jednom potvrdili važnost i potrebu organizovanja ovakvih programa za studente gde će, pored znanja i veština koje stiču na fakultetima, moći da rade i na razvoju drugih veština koje će im biti neophodne za rad u bilo kom poslu koji budu radili. “Prelepo iskustvo, divno druženje sa inspirativnim mladim ljudima, toliko sam toga naučila za ovih pet dana i puna sam utisaka koji su više nego pozitivni.“ , rekla je jedna od polaznica programa.

Gostujući predavači i treneri 12. ciklusa dolaze iz kompanija Coca-Cola HBC, Advance Response International, MPC Holding i Atalian Global Services Mopex.

Ovaj ciklus je realizovan uz podršku kompanija Nestle Adriatic, Delta Agrar i Coca-Cola HBC koji su obezbedili kafu i čokoladice, vodu, sokove i jabuke kao neizostavnu podršku u višesatnim treninzima.

Program "Kadar da budem kadar" predstavlja seriju treninga koje, kao gostujući predavači Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, vode stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa iz vodećih kompanija u Srbiji, a s ciljem unapređenja veština mladih diplomaca i studenata koji žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada. Kroz program je do sad prošlo preko 350 polaznika i preko 50 predavača.