Prvi sajam obrazovanja Univerziteta u Beogradu - 2.dan

 

Sajam je namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i predstavlja pravu priliku da na jednom mestu neposredno od predstavnika fakulteta Univerziteta u Beogradu u direktnom kontaktu i razgovoru, saznate više o vašem budućem pozivu. U cilju promocije kvalitetnog akademskog obrazovanja, predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu na Sajmu će vam, po utvrđenom rasporedu u amfiteatrima Pravnog fakulteta, predstaviti svoje akademske studije, upoznati vas sa uslovima studiranja i pomoći vam da lakše donesete odluku o svom budućem profesionalnom i životnom pozivu.

Tokom trajanja Sajma, predstavnici pojedinih fakulteta su prisutni i na štandovima u holu Pravnog Fakulteta, za sve eventualne dodatne informacije koje vam mogu biti od značaja.

Prvi sajam obrazovanja okupiće samo fakultete Univerziteta u Beogradu.

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu pružiće vam tokom trajanja sajma kroz program „Pripremi se – upiši se“, podršku serijom radionica u razvoju znanja i veština, koja će vam biti od značaja pri nastavku obrazovanja ili pri zapošljavanju. Radionice su osmišljene tako da pruže ciljanu pomoć kako da sa više samopouzdanja i informacija dočekate jun 2018. godine, polaganje prijemnog ispita, iščekivanje rezultata i početak studija.

Sajam je otvoren od 11.00 do 18.00 časova. Ulaz na sajam je besplatan!

Pogledajte program predstavljanja i raspored radionica ovde.

НЕДЕЉА 
28. јануар 2018. године

АМФИТЕАТАР II

12.00 Православни богословски факултет 
13.00 Учитељски факултет
14.00 Факултет безбедности
15.00 Факултет политичких наука
16.00 Биолошки факултет

АМФИТЕАТАР III

12.00 Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију
13.00 Факултет спорта и физичког васпитања
14.00 Факултет за физичку хемију

АМФИТЕАТАР V

12.00 Економски факултет
13.00 Правни факултет
14.00 Филолошки факултет
15.00 Пољопривредни факултет
16.00 Машински факултет

АМФИТЕАТАР IX

Центар за развој каријере и саветовање студената 
11.00-13.30 „Како развијати самопоуздање“
14.00-16.30 „Борба са стресом, тремом и страхом“

Radionica „Kako razvijati samopouzdanje“, koja će se održati u nedelju, 28.1. sa početkom u 11 časova, posebno će značiti onima koji povremeno osete nesigurnost koja ih ometa u postizanju ciljeva, komunikaciji sa drugima ili nekim drugim okolnostima, ali i onima koji žele da rade na sebi i održe svoje samopouzdanje pred prijemni ispit. Učesnici će imati priliku da saznaju šta je zdravo samopouzdanje, šta je to što bi kod njih moglo da izazove pad samopouzdanja i kako ga sprečiti.

 

Radionica „Borba sa strahom, tremom i stresom“ , koja će se održati u nedelju, 28.1. sa početkom u 14 časova, može pomoći učesnicima da razviju zdrave načine suočavanja sa stresnim situacijama kao što je prijemni ispit i iščekivanje rezultata. Učesnici će imati prilike da saznaju kako ljudski organizam reaguje na stres i diskutovati o načinima prevazilaženja treme.  Učenici će dobiti smernice kako da se oslanjaju na svoje snage i savladaju izazove koji su pred njima.