Održano Ćaskanje sa predstavnicima fakulteta u okviru projekta podrške maturantima “Pripremi se – upiši se”

U četvrtak, 22.februara 2018. godine Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu je organizovao "Ćaskanje" sa predstavnicima fakulteta u okviru projekta podrške maturantima “Pripremi se – upiši se”  

„Kako najbolje da se spremim za prijemni? Šta da očekujem od pitanja? Koliko poena je obično potrebno za budžet? Kako izgledaju predavanja i vežbe na fakultetu?“  i mnoga druga pitanja mogla su da se čuju u klubu učenika Doma učenika srednje PTT škole. U neformalnoj atmosferi okupili su se predstavnici fakulteta Univerziteta u Beogradu i odgovarali na sva pitanja zainteresovanih učenika.

Program „Pripremi se - upiši se“ je jedna od mera podrške nastalih u skladu sa Kratkoročnom strategijom unapređenja pomoći i podrške studentima i potencijalnim studentima Univerziteta u Beogradu. Na događaj su pored učenika srednje PTT škole došli i radoznali maturanti iz Doma učenika srednje železničke škole, Doma učenika "Jelica Milovanović" i Domova učenika Beograd, koji učestvuju u ovogodišnjem programu "Pripremi se - upiši se".

Cilj programa je pružanje podrške učenicima pri pripremi i upisu na fakultet. Da kroz radionice smanje stres i anksioznost od prijemnog ispita i imaju podršku pri učenju i efikasnom organizovanju vremena. Takođe, u saradnji sa fakultetima onima kojima je to najpotrebnije je omogućeno besplatno pohađanje pripremne nastave. Zajedničkim trudom pokušavamo da povećamo jednakost pristupa visokom obrazovanju.