Centar za razvoj karijere na Kongresu studenata tehnike – KST2018 realizovao radionice iz programa “Menjam tremu za pripremu”


Zlatibor, 16. i 17.mart 2018. - Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu učestvovao je na Kongresu studenata tehnike na poziv Saveza studenata Mašinskog i Rudarsko-geološkog fakulteta i za učesnike realizovao radionice iz programa „Menjam tremu za pripremu“.

U petak, 16. marta, studenti su imali priliku da čuju kako se piše dobar CV, koliko je važna sama priprema za pisanje i koje su to najčešće greške koje studenti prave. U nastavku dana, studenti su mogli da se obrate za individualne konsultacije i kroz diskusiju sa kolegama i savetnicima iz Centra uvide kako mogu da unaprede svoju radnu biografiju i motivaciono pismo.
Sledećeg dana, 17. marta tema se odnosila na intervju za posao. Kako se pripremiti, na šta posebno obratiti pažnju i kako se najbolje predstaviti poslodavcu. U nastavku dana održana je simulacija razgovora za posao. Radionice su vodile Jovana Piper, psiholog u Centru za razvoj karijere i Marija Jovanović, koordinator programa Centra.

Tema ovogodišnjeg kongresa “Potencijal savremenih informacionih tehnologija” okupila je oko dvesta učesnika - studenata Rudarsko-geološkog, Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Građevinskog i drugih fakulteta iz zemlje i regiona i profesora Mašinskog, Rudarsko-geološkog, kao i ostalih profesora našeg univerziteta, predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike i predstavnika vodećih kompanija iz ove oblasti.
Studenti tehničkih fakulteta iz zemlje i regiona imali su priliku da se upoznaju sa značajem različitih aspekata energetskog,informacionog i geološkog potencijala za napredak i razvoj novih tehnologija. Kongres ima za cilj informisanje, edukovanje i umrežavanje mladih koji će u budućnosti moći da primene stečena znanja u perspektivnim zanimanjima na kojima se zasniva napredak privrede Republike Srbije. U skladu sa sve popularnijim svetskim trendovima na polju informacionih tehnologija, pored edukativnih predavanja, učesnici kongresa imali su priliku da vide kako se na praktičan način primenjuju savremene tehnologije. Organizovano je takmičenje u pravljenu robota sa izvršenjem određenog zadatka i pobednički tim imao je priliku da predstavi svoj rad širokom auditorijumu na Zlatiboru.

Radionice su dobile veoma pozitivne ocene učesnika i ocenjene su kao vrlo korisne i zanimljive. Studenti su se posebno zainteresovali za mogućnost pohađanja onlajn kurseva i softver za samoprocenu veština koje smo razvili u Centru za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.


 

Tag: