Realizovana poseta kompaniji JKP Veterina Beograd

Realizovana poseta kompaniji JKP Veterina Beograd

Studenti Fakulteta Veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu imali su priliku da posete JKP Veterina Beograd 12.aprila 2018.godine u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, Univerziteta u Beogradu.

Na samom početku, studentima se obratio zamenik direktora Branko Jeličić koji je najpre poželeo dobrodošlicu zajedno sa svojim štićenicima mačorom Markom i mačkom Dobrilom, a zatim je govorio o istorijatu Veterine Beograd, specifičnosti rada u Veterini i  svom ličnom karijernom putu. Prva služba zoohigijene osnovana je još još davne 1844.godine. Studenti su imali priliku da obiđu prostorije klinike za male životinje, da se upoznaju sa opremom i instrumentima, ali i da u neformalnom razgovoru dobiju savete od veterinara o praktičnom i terenskom radu, kao i o daljem usmeravanju svoje karijere.

Nakon obilaska prostorija klinike, studenti su obišli prihvatilište Rakovica gde su mogli da vide kako funkcioniše prihvatilište sa preko 1000 napuštenih pasa i kako izgleda dan tima veterinara u klinici.

Cilj ove posete je bio da se studenti Fakulteta Veterinarske medicine upoznaju sa radom JKP Veterina Beograd i da iz prve ruke saznaju od zaposlenih o radu na terenu, u klinici i u jednom od prihvatilišta. Na ovaj način Centar za razvoj karijere pruža podršku u razvoju znanja i veština studentima Univerziteta u Beogradu, koja će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.