Poseta kompaniji Nestle Adriatic

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu je, u okviru programa Saznajte iz prve ruke, omogućio studentima Ekonomskog fakulteta, Tehnološko-metalurškog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Poljoprivrednog fakulteta, posetu  kompaniji "Nestle",  25. maja 2018. godine u prostorijama rukovodstva na Novom Beogradu.

Tamara Jeftić iz odeljenja za regrutaciju poželela dobrodošlicu studentima i upoznala ih sa aktuelnim programima prakse summer internship. Nakon toga  Dunja Redžić supervizor proizvodnje koja se i sama nakon završetka Tehnološko-metalurškog fakulteta prijavila za praksu i zaposlila nakon nje, govorila je o funkcionisanju  pogona u fabrici u Surčinu, inicijativama kao što je TPM koju kompanija primenjuje za unapređenje  proizvodnje, smanjivanje gubitaka, korporatvinoj kulturi " svi za jednog jedan za sve". Zatim se studentima predstavila Milica Gajić brand manager, koja je predstavila kampanje koje su rađene u prethodim periodima, govorila je o prepoznavanju potreba  potrošača kao ključnom zadataku marketinga, sloganima. Dalje je predočila brigu kompanije o zdravom sastavu proizvoda kao i težnji da potrošači razumeju sastav konkretno na primeru začina.  Ukratko o radu HR odeljenja govorila je Tijana Bošnjak, dok je o svom karijernom putu govorio i motivisao Miloš Štrbac demand/supply chain manager.

Cilj ove posete bio je da otkrijemo kako izgleda jedan radni dan u ovoj firmi, upoznavanje sa funkcijama u preduzeću, karijernim usponom zaposlenih. Na ovaj način Centar za razvoj karijere pruža podršku u razvoju znanja i veština studentima Univerziteta u Beogradu, koja će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.