Još jedan uspešno završen ciklus programa Kadar da budem kadar

Danas je svečanom dodelom sertifikata u Rektoratu Univerziteta u Beogradu završen je trinaesti ciklus programa „Kadar da budem kadar“. Program je u periodu od 7. do 11. maja pohađalo 25 studenata i diplomaca sa fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu koji su tokom pet dana prolazili kroz intenzivne treninge veština neophodnih za kao što su donošenje odluka, komunikacione veštine, upravljanje konfliktima, timski rad i upravljanje vremenom.

Šta čini dobru komunikaciju i koji su problemi prilikom komunikacije na poslu? Šta je asertivnost i zašto je ona važna? Kako efikasno donositi i sprovoditi odluke? Kakve vrste konflikata postoje i kako mogu da se razrešavaju? Kako asertivnost pomaže u rešavanju konflikata? Koje su odlike produktivnih timova i kako se oni grade?, bila su samo neka od pitanja kojima smo se bavili kroz niz različitih individualnih i grupnih vežbi, praktičnih primera, demonstracija i simulacija.

Gostujući treneri, profesionalci u oblasti razvoja ljudskih resursa koji su tokom protekle nedelje radili sa studentima dolaze iz kompanija: Advance Response International, JT International, Delhaize Srbija i Naftne industrije Srbije. Ovaj ciklus je realizovan uz podršku kompanija Nestle Adriatic i Delhaize Srbija koji su obezbedili kafu i osveženje za polaznike programa.

Program "Kadar da budem kadar" predstavlja seriju treninga koje, kao gostujući predavači Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, vode stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa iz vodećih kompanija u Srbiji, a s ciljem unapređenja veština mladih diplomaca i studenata koji žele da poboljšaju svoje šanse na tržištu rada. Kroz program je do sad prošlo blizu 400 polaznika i preko 50 predavača. Naredni ciklus programa biće održan u decembru.