Održan u Rektoratu Orijentacioni dan za polaznike programa BGPRAKSA 2018

U sredu 13. juna 2018. godine  u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu održan je Orijentacioni dan za Bg Praktikante 2018. I ove godine Univerzitet u Beogradu i gradska uprava grada Beograda organizovali su program radne prakse  za studente završnih godina osnovnih i master studija u gradskoj upravi, javnim preduzećima, ustanovama kulture i gradskim opštinama grada Beograda.  Tokom tromesečne radne prakse, studenti će imati priliku da steknu praktična znanja i veštine kao i relativno radno iskustvo koje će im biti od velike koristi u daljem profesionalnom  razvoju.

Za sve kandidate koji su uspešno prošli proces selekcije Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata  Univerziteta u Beogradu organizovao je Orijentacioni dan kako bi studenti dobili odgovore na sva pitanja vezana za prava, obaveze i odgovornosti koje im predstoje tokom prakse.

Velikom broju studenata koji su se okupili u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu najpre se obratila prof. dr Nada Kovačević, prorektor za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu. Profesorka je srdačno pozdravila buduće praktikante i svojim govorom ih dodatno motivisala da predstojeću praksu iskoriste na najbolji mogući način.

Prisutnima se zatim obratila Dejana Lazić, direktor Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i tom prilikom čestitala polaznicima još jedne generacije programa BG praksa i istakla značaj pohađanja stručne prakse i sve prednosti  koje ona pruža.

Takođe, budući praktikanti su imali prilike da se bliže upoznaju sa radom Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu kroz kratku video prezentaciju  i  izlaganje Jovane Piper koja je govorila  o motivaciji u radu, ponašanju u radnoj sredini i posebno naglasila praktikantima na šta sve da obrate pažnju tokom obavljanja stručne prakse. Sve detalje vezane za ugovor o praksi, visini novčane naknade i drugim pojedinostima koje su od značaja za praktikante iznela je  Katarina Manojlović-Nikolić, takođe iz Centra za razvoj karijere.

Orijentacionom danu prisustvovali su i dugogodišnji  mentori programa BG praksa Nada Zec iz Sekretarijata za privredu i Željko Klarić ispred Gradske opštine Zemun. Mentori su naglasili da se izuzetno raduju saradnji sa novim praktikantima i uputili im mnoge  korisne savete  o tome kako da na najbolji način iskoriste mnoge mogućnosti koje im se otvaraju učešćem u praksi ne samo za sticanje znanja i veština, već i prilike za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i mogućnosti zaposlenja.

Pred kraj susreta budući praktikanti su mogli da postave pitanja mentorima i iz prve ruke saznaju detaljnije informacije kako o poslovima koje će obavljati tokom prakse tako i o očekivanjima od strane mentora.

 Orijentacioni dan za BG praktikante generacije 2018. završen je u pozitivnoj atmnosferi i  nadi da će i ovogodišnji program BG praksa proteći  uspešno i u skladu sa očekivanjima kako studenata tako i mentora.