„Karijerno ćaskanje“ studenata i zaposlenih u kompanijama članicama Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari

U petak, 13.jula 2018.godine održano je “Karijerno ćaskanje” studenata i zaposlenih u  startup i tehnološko-razvojnim kompanijama članicama Naučno-tehnološkog parka na Zvezdari.

Tokom dva časa koliko je događaj trajao, studenti završnih godina i diplomci različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu imali su prilike da se u nesvakidašnjoj neformalnoj atmosferi upoznaju, druže ali i prikupe korisne informacije i savete od predstavnika kompanije članica Naučno – tehnološkog parka koje razvijaju inovacije u oblasti informacionih tehnologija i drugih srodnih oblasti.

Sa studentima su pričali: Dejan Popović, savetnik i Aleksandar Lević, Razvojni inženjer iz kompanije 3F - FIT FABRICANDO FABER; Dejan Petković, Anja Milijić i Stefan Petrović, Embedded Software Engineer iz kompanije Novelic-a; Milivoje Majstorović, Generalni menadžer Gimatic Balkan, Milica Milutinovic i Jelena Milojević  Assistant, Editor iz MDPI Open Access Jounals; Marko Panić, suosnivač SmartResearch i Tomislav Radišić; Miloš Jovanović, Direktor marketinga i prodaje i Marko Stanković Tim lider tehničke podrške iz LOGIC-a i Barbara Petrović i Marko Đorđević, Referent prodaje u Knjige na Dlanu (New Look Entertainment).

  

  

Svi predstavnici kompanija su upoznali studente sa radom i delatnošću kompanija, mogućnostima koje se nude, prilikama i slobodnim mestima za zaposlenje, motivisali ih da se prijave i za različite programe praksi, rada na projektima i na taj način obezbede sebi put do uspeha. Posebno su se osvrnuli na teškoće prenošenja znanja u inovacije, istakli važnost podizanja konkuretnosti i načine za postizanje.  Takođe su kroz svoja lična iskustva podelili sa studentima njihov karijerni put, dali im smernice i savete u vezi sa budućom karijerom. Karijernom ćaskanju su se pridružili i studenti polaznici prvog Letnjeg studentskog startap kampa koji su predstavili svoje startup ideje i prodiskutovali sa predstavnicima kompanija.

Događaju je prisustvovalo ukupno 35 studenata Arhitektonskog, Biološkog, Elektrotehničkog, Fakulteta za fizičku hemiju, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Farmaceutskog, Fizičkog, Hemijskog, Mašinskog, Matematičkog, Poljoprivrednog, Pravnog, Rudarsko geološkog, Saobraćajnog, Stomatološkog, Tehnološko metalurškog fakulteta. Studenti su se upoznali i sa kolegama, polaznicima prvog Letnjeg studentskog startap kampa koji je ovog leta po prvi put održan u Naučno-tehnološkom parku za preko pedeset studenata. Oni su tokom protekle nedelje učestvovali u brojnim aktivnostima i radionicama koje su krunisane njihovim predstavljanjem novih rešenja i usluga koje su osmišljavali i razvijali tokom nedelju dana.   

Karijerno ćaskanje u Naučno tehnološkom parku je jedna od aktivnosti koje u saradnji realizuju Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu i Poslovno tehnološki inkubator tehničkih fakulteta u sklopu saradnje koja im za cilj veću vidljivost i dostupnost kompanija okupljenih u NTP-u kao dobre prilike za praksu i prvi posao, ali i njihovu veća uključenost u programe unapređenja zapošljivosti i razvoj preduzetničkih vrednosti studenata i diplomiranih studenata Univerziteta u Beogradu.