Simulacijom intervjua za posao završen još jedan ciklus kursa Veštine upravljanja karijerom

Prošle nedelje je simulacijom intervjua za posao završen kurs „Veštine upravljanja karijerom“ koji je realizovao Centar za razvoj karijere za studente sa fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Tokom proteklih mesec i po dana, studenti sa više od 15 fakulteta su pohađali kurs u onlajn formi – na Moodle platformi. Kurs je osmišljen tako da kroz niz audio, video i tekstualnih materijala u kombinaciji sa zadacima i vežbama, kao i individualnom povratnom informacijom od predavača, vodi studente kroz teme kao što su  istraživanje sopstvenih potencijala, planiranje karijere, donošenje odluka, predstavljanje poslodavcu u CV-u i na intervjuu za posao itd.

Za polaznike koji su uspešno prošli kroz zadatke predviđene kursom, organizovana je simulacija intervjua za posao kao dodatna aktivnost i prilika da „provežbaju“ i primene znanja stečena tokom kursa. Trideset polaznika koji su uspešno savladali sve predviđene zadatke stekli su pravo na sertifikat kao i dodatne ESPB bodove.

Kurs je ocenjen najvišim ocenama, a ovo su neki od komentara zadovoljnih polaznika:

- Velika pomoć. Vrlo koncizan, nezahtevan i pre svega vrlo koristan kurs za osobe koje su na početku svojih karijera i u fazi traženja posla. Samo nastavite tako! HVALA!!!

- Mnogim segmentima kursa sam se prethodno samostalno bavila, ali me je kurs usmerio i motivisao da na određenim segmentima dublje poradim, sve to zaokružim kao smislenu celinu i dobijem više samopouzdanja. Odlično iskustvo i veoma mi je drago što sam prošla kurs.

- Koncept je sjajan i od izuzetne važnosti ne samo kada student nije praktično upućen ni u šta od poželjnih delanja prilikom snalaženja na tržištu rada - već i kada mu je potrebno da ta znanja precizira, dopuni iako je intuitivno to znao, ali nije konkretno znao kako da određenu sposobnost osvesti.

- Prezadovoljna sam! Apsolutno svo ovo znanje je neophodno usvojiti ako ste mlada osoba koja tek treba da pronađe svoj put u poslovnom svetu. Sve pohvale!

Kurs je osmislio i od 2015. godine realizuje  Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u okviru svojih redovnih programa karijernog obrazovanja. Do sada je kurs realizovan 12 puta, u onlajn i u tradicionalnoj “živoj” formi. Cilj ovog fakultativnog kursa je osposobljavanje studenata završnih godina studija za upravljanje karijerom, njihovo uključivanje u tržište rada kao i pružanje podrške u preuzimanju odgovornosti i aktivne uloge u svom budućem karijernom razvoju.

Posle letnje pauze, naredni ciklus kursa realizovaće se u jesenjem semestru.