Kad porastem biću HR! - Završni događaj programa HR Enter

Beograd, 21.8.2018. - Danas je uspešno završen program "HR Enter". Dvadeset studenata koji su pokazali izrazitu motivaciju za razvoj karijere u pravcu HR-a je imalo prilike da čuje više o HR procesima od 18 eksperata iz prakse (više o predavačima na www.hrenter.online). Kroz konkretne primere, diskusiju, individualne i timske zadatke upoznavali su se sa različitim funkcijama i zadacima koje obavlja HR.

Od 10. jula do 21. avgusta svakog utorka su organizovani trening dani tokom kojih smo zajedno prošli kroz najvažnije teme - HR funkcija i biznis okruženje, regrutacija; selekcija, talent akvizicija i razvoj; učenje i razvoj; kompenzacije i benefiti; HR driven & technology; i budućnost HR funkcije. Kako su studenti bili sa različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu (Ekonomski, Elektrotehnički, Fakultet bezbednosti, Fakultet organizacionih nauka, Fakultet političkih nauka, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Filološki, Filozofski i Pravni fakultet) radili su u multidisciplinarnim grupama, uz podršku mentora iz prakse.

Organizovana su i tri meet up događaja na kojima su studenti imali prilike da predstave svoje zadatke i u neformalnoj atmosferi razgovaraju sa predavačima o svemu šta ih zanima u svetu HR-a.

Na poslednjem meet up događaju polaznici, budući HR profesionalci, su predstavili najvažnija nova saznanja do kojih su došli tokom programa kroz timski izrađene poster prezentacije, nakon čega su im dodeljeni sertifikati.

Kroz rad na praktičnim zadacima, diskusije i razmenu mišljenja sa predavačima, polaznici ovog programa su naučili mnogo ali i dali svoj doprinos razvoju ove oblasti. Predavači su istakli da im je bilo veliko zadovoljstvo da rade sa mladim, vrednim i proaktivnim ljudima sa puno ideja.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu je realizovao prvu HR školu u saradnji sa organizacijom HR World. Program je nastao iz potrebe da se daju odgovori na najčešća pitanja studenata kada su ljudski resursi u pitanju.  Cilj je da studenti dobiju početnu orijentaciju u HR-u, otkriju sve HR procese, sagledaju širu sliku HR-a u biznis okruženju, upoznaju sa konkretnim primerima iz HR prakse i oprobaju se u zadacima vezanim za HR funkcije.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su podržali program:

Više informacija na www.hrenter.online