Počinje četvrti ciklus edukativnog programa "AmChamps - Mladi lideri promena"

Beograd, 26.januar 2017.- Četvrti ciklus edukativnog programa "AmChamps - Mladi lideri promena", u kome učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i mladi menadžeri kompanija članica Americke privredne komore u Srbiji  svečano je otvoren juče, 25.januara 2017.godine u hotelu Metropol. 

U ovom ciklusu 22 studenta Univerziteta u Beogradu, odabrana uz podršku Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu imaće priliku da uzmu učešće u ovom programu.

U edukativnom programu "AmC hamps" do sada je ucestvovalo 63 studenata, koji su po njegovom okoncanju dobili priliku da naučeno usavršavaju kroz praksu u kompanijama članicama AmC ham-a. Na svečanom otvaranju programa održan je i "speed dating" tokom koga je svakom studentu dodeljen mentor sa kojim će u narednim mesecima sarađivati i pohađati različita predavanja i radionice tzv. „mekih veština" . Najuspešniji par student- mentor očekuju i vredne nagrade poput stipendije za MBA i Master studije na Univerzitetu Šefild.

Na svečanom otvaranju državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević navela je da je povezivanje akademske zajednice i korporativnog sektora ključno za poboljšanje uspeha obrazovnog sistema i smanjenja nezaposlenosti, dok je pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja istakla da je „AmChamps“ sjajan program koji daje mladima ono što im je najpotrebnije za posao - neformalno obrazovanje i veštine, a što poslodavci najviše cene i prepoznaju.