Studenti Saobraćajnog fakulteta posetili kompaniju DHL

Beograd, 3.4.2019. - U okviru programa Saznajte iz prve ruke, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univeziteta u Beogradu je uspešno realizovao posetu kompaniji DHL i njihovom distribuitivnom centru. Grupa studenata sa Saobraćajnog fakulteta je imala priliku da se upozna sa zaposlenima kompanije, svakodnevnim zahtevima posla i budućim planovima razvoja.

Dušanka Babić, direktor personala i obuke, zatim i njena koleginica Mirjana Jovičin, CIS Country Champion, Training & Development and Office Coordinator su poželele dobrodošlicu i detaljnije predstavile DHL - istoriju razvoja, strukturu kompanije, ciljeve i osnovne vrednosti, poslovnu kulturu (best day everyday) i ključne reči (lets do it, can to, passion and speed).  Bilo je reči i o specifičnostima rada u različitim odeljenjima i veštinama koje su neophodne za rad u njihovom timu. Studenti su mogli iz prve ruke da saznaju o prilikama za praksu, šta ona podrazumeva i kao izgleda proces selekcije u njihovoj kompaniji.

Nakon predstavljanja i obilaska upravne zgrade, grupa studenata se uputila u Nove Banovce gde se trenutno nalazi distribuitivni centar DHL-a i stigla tačno na vreme isporuke. Studente je kroz hub sproveo Žarko Trbović, supervizor (Gateway Operations Supervisor) i detaljnije objasnio proces pregledanja, carinjenja, sortiranja i isporučivanja pošiljki, kao i koje pogodnosti imaju veliki klijenti DHL-a.

Zatim je usledio povratak u glavnu zgradu na Novom Beogradu, gde su Dušanka Babić i Mirjana Jovičin održale radionicu pod nazivom “Obećanje brenda”. Studenti su imali prilike da čuju više o načinu stvaranja brenda, koji su osnovni elementi Brenda (funkcionalni i emotivni element) i zašto je bitno da pažljivo grade svoj lični brend. Učestvovali su u aktivnostima koje su im pomogle da na kraju radionice osmisle svoj potencijalni brend i predstave ga kolegama.

Poseta je realizovana zahvaljujući saradnji Univerziteta u Beogradu - Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata sa Slovenačkim poslovnim klubom u Beogradu. Saradnja ima za cilj organizovanje  studentske prakse, posete kompanijama članicama i zajedničku obuku za studente Univerziteta u Beogradu. 

U sklopu uspostavljene saradnje Univerziteta u Beogradu i kompanije DHL na planu organizacije i realizacije studentske prakse, otvorene su prilike za obavljanje prakse u ovoj kompaniji za studente Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.  Detaljnije informacije i prijavljivanje na www.studentskapraksa.com.  

Foto galeriju pogledajte ovde.