Realizovana POSETA KOMPANIJI - JTI

Studenti u poseti kompaniji Japan Tobacco International

Grupa studenata Ekonomskog, Pravnog i Fakulteta organizacionih nauka predvođena  predstavnicama tima Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, u četvrtak 25. maja 2017. godine, posetila je internacionalnu kompaniju Japan Tobacco International (JTI).

Na samom početku, studentima se obratio direktor korporativnih poslova i komunikacija Goran Pekez, a HR menadžerka Julija Rak je nakon dobrodošlice govorila više o samoj kompaniji. Zatim su predstavnici sektora prodaje – Srđan Radović, marketinga – Darko Milovanović, komunikacija – Snežana Krivokapić, finansija – Šćepan Jojić i HR-a – Julija Rak, predstavili svoje oblasti rada, glavne odgovornosti sektora, kao i različite specifičnosti u svakom od sektora. Studente je, kako su ocenili, ipak najpre „kupila“ prezentacija Srđana Radovića o prodaji i njenim raznovrsnim kanalima, a saznali su iz prve ruke o unutrašnjoj organizaciji kompanije, kako u Srbiji, tako i u ostalim delovima sveta.

U neformalnom razgovoru nakon prezentacija studenti su imali priliku da postave dodatna pitanja o karijernom putu zaposlenih, ličnim iskustvima, ali i da dobiju savete o daljem usmeravanju svoje karijere. Kako su izjavili u evaluacijama, poseta im je pomogla da „jasnije stvore sliku gde sebe vide u budućnosti i čime konkretno žele da se bave“, kao i da „stvore viziju firme u kojoj žele da rade“. Rad Centra za razvoj karijere ocenili su ocenom odličan (5) uz sve pohvale i komentar: „Mnogo mi se sviđa sve što radite, apsolutno na strani studenata“.

Ova poseta realizuje se u okviru programa “Saznajte iz prve ruke” koji Centar za razvoj karijere realizuje dugi niz godina sa ciljem da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima. Cilj je da se na ovaj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština, koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju. 

 


NAJAVA

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizuje posetu kompaniji JTI u četvrtak 25.maja 2017.godine od 11 časova.  Poseta je namenjena studentima završnih godina osnovnih i master studija i diplomiranim studentima Ekonomskog, Pravnog i Fakulteta organizacionih nauka.

Tokom posete, studenti će imati prilike da saznaju iz prve ruke kako funkcioniše velika internacionalna kompanija i od predstavnika sektora prodaje, marketinga, finansija i korporativnih komunikacija  saznaju više o specifičnostima rada  njihovih odeljenja i veštinama koje su potrebne za rad u njihovom timu. Učesnici posete imaće priliku da od predstavnika sektora ljudskih resursa saznaju više o korporativnoj kulturi i mogućnostima za zaposlenje i napredovanje u kompaniji JTI.  Nakon ovih kratkih prezentacija, uslediće obilazak poslovnih prostorija kompanije u Beogradu i neformalnije druženje tokom kog će studenti moći da popričaju sa zaposlenima u kompaniji o svim pitanjima koja ih zanimaju.

Mole se zainteresovani da se prijave do 21.maja 2017. godine popunjavanjem formulara na linku: http://skr.rs/viE

Broj učesnika posete je ograničen. O statusu prijave učesnici će biti obavešteni putem telefona ili elektronske pošte.

Ova poseta realizuje se u okviru programa “Saznajte iz prve ruke” koji Centar za razvoj karijere realizuje dugi niz godina sa ciljem da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima. Cilj je da se na ovaj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština, koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.U programu „Saznajte iz prve ruke“ do sada je učestvovalo preko 40 različitih kompanija koje su ugostile više od 1275 studenata Univerziteta u Beogradu.