Realizovana poseta kompaniji – SBERBANK Srbija a.d.

Poseta kompaniji – SBERBANK Srbija a.d.                                     

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu organizovao  13.marta 2016.godine je posetu studenata Univerziteta u Beogradu kompanija  Sberbank Srbija a.d. 

Grupa od 30 studenata i svršenih studenata Ekonomskog, Filozofskog, Pravnog fakuleta, Fakulteta organizacionih nauka, Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta imala je priliku da tokom tročasovne posete sazna više o funkcionisanju banke i tendencijama razvoja bankarstva u Srbiji. Na početku susreta, studente je pozdravila Nevena Radovanović, nova direktorka službe za ljudske resurse Sberbanke, nakon čega je njena saradnica Dragana Bukumirović upoznala prisutne sa korporativnom kulturom banke, društvenom odgovornošću kojom se banka bavi kao i o mogućnostima za zaposlenje i obavljanje programa prakse. Mnogobrojna pitanja koja su usledila govorila su u prilog zainteresovanosti studenata za sticanje radnog iskustva u bankarskom sektoru.

Od Ivana Tubića, direktora službe za organizaciju i upravljanje efikasnošću prisutni su saznali zašto su banke “razvijene IT kuće”, kao i kako teku procesi uvođenja digitalizacije i automatizacije u bankarskom sektoru, tendencijama razvoja u bankarstvu. O transformaciji bankarstva “from brick to click” govorio je i Nenad Lučić, direktor odeljenja za razvoj. Prisutnima se obratila i Marijana Vasilescu, podpretsetnica Izvršnog odbora banke, a nakon upoznavanja sa radom različitih sektora-operacije, rizici, finansije, studenti su imali priliku i da obiđu ekspozituru, gde su na licu mesta saznali koje veštine su neophodne za rad  u bankarstvu kao i koje usluge banke pružaju stanovništvu i privredi.

Cilj ovog programa poseta kompanijama jeste da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomcima Univerziteta u Beogradu, i da se na taj način studentima i svršenim studentima pruži podrška u razvoju znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.

 


NAJAVA

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i kompanija  Sberbank Srbija a.d.  pozivaju studente završnih godina i diplomirane studente Ekonomskog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka, ali i Pravnog, Filozofskog, Elektrotehničkog fakulteta  Univerziteta u Beogradu da se prijave za posetu kompaniji Sberbank Srbija a.d. koja će se održati u ponedeljak, 13.marta 2017.godine od 13 do 16 časova.

Studenti će imati priliku da od predstavnika sektora ljudskih resursa, organizacije i upravljanja efikasnošću i sektora razvoja proizvoda za korporativne klijente upoznaju delatnost i poslovne ciljeve kompanije, saznaju koje su prednosti rada u kompaniji Sberbank, kako izgleda politika zapošljavanja. U toku neformalnijeg dela posete, studenti će moći da od zaposlenih saznaju koje se veštine traže za rad u njihovom timu, kako je izgledao njihov karijerni put, šta njihov posao obuhvata.

Cilj ovog programa  koji Centar za razvoj karijere realizuje već dugi niz godina pod nazivom “Saznajte iz prve ruke” jeste da poveže poslovnu zajednicu sa studentima i mladim diplomiranim studentima, i da se na taj način mladima sa Univerziteta u Beogradu pruži podrška u razvoju znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i daljem obrazovanju.

Ukoliko ste zainteresovani da se prijavite za posetu kompaniji SBERBANK Srbija a.d.potrebno je da popunite formular do petka 10.marta u 12 časova koji se nalazi na sledećem linku http://skr.rs/FV0